Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χειμάρρα: Καταγγελίες για απόπειρες εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς από την κυβέρνηση της Αλβανίας

Χειμάρρα: Καταγγελίες για απόπειρες εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς από την κυβέρνηση της Αλβανίας
Η «Ομόνοια» Χειμάρρας κατήγγειλε σε ανακοίνωση το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 την εμπλοκή βουλευτή και τοπικών κομματαρχών στις προσπάθειες να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα
Πληθαίνουν δραματικά οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς από τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Χειμάρρα λίγες μόλις ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης.
Η «Ομόνοια» Χειμάρρας κατήγγειλε σε ανακοίνωση το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 την εμπλοκή βουλευτή και τοπικών κομματαρχών στις προσπάθειες να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως τα τεκμήρια δεν θα δημοσιευθούν, αλλά θα κατατεθούν απευθείας στη δικαιοσύνη.
Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το himara.gr φαίνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος δίπλα σε κρατικά οχήματα έξω από το εκλογικό γραφείο του υποψηφίου που υποστηρίζεται από την αλβανική κυβέρνηση για τον δήμο.
Εντωμεταξύ, στη Χειμάρρα, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο himara.gr, παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και σημερινό στέλεχος του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών.
Η ανακοίνωση της Ομόνοιας
«Σωρεία καταγγελιών από όλη την επικράτεια του δήμου και ιδίως από την επαρχία Hore Vranisht, αλλά και από τα χωριά Κεπαρό και Μπόρσι για προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων από πρώην έπαρχο και βουλευτή του ΣΚ που κατάγεται από την εν λόγω επαρχία.
Σαφώς από το κλιμάκιο της πίεσης δεν απουσιάζουν ούτε και πρόσωπα από το βαθύ παρακράτος για να εντείνουν έτη περισσότερο τον βαθμό της πίεσης.
Για τις ανωτέρω καταγγελίες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα θέσουμε στη διάθεση της δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.
Στο σημείο αυτό, κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή ότι απαιτούμε από όλους τους φορείς και τα αρμόδια όργανα να γίνουν τίμιες και καθαρές εκλογές στη Χειμάρρα.
Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία προσπάθεια αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της δεν θα γίνει ανεκτή, όπως μη – ταυτοποίησης ψηφοφόρων, χρήση πλαστής ταυτότητας και φωτογράφισης ψήφου.
Ολες οι ανωτέρω περιπτώσεις θα καταγγελθούν άμεσα και οι ιθύνοντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-03_192933.png
Μπελέρης: Όλος ο μηχανισμός του Rama βρίσκεται στη Χειμάρρα

Ο Φρέντης Μπελέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές Φιέρι χθες Παρασκευή 2/8, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους απαιτώντας σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Μάιο.
«Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη», τόνισε, ζητώντας τη στήριξη του υποψηφίου της ομογένειας στις επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα.
Οπως κατήγγειλε ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όλος ο μηχανισμός του Εντι Ράμα και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρρα, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
Βασικό διακύβευμα της κάλπης για τον Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της μειονότητας στη Χειμάρρα είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.
Ο Φρέντης Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα.
Το αίτημα του Μπελέρη αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης