Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Dimon θα γίνει ο «τσάρος» του Trump στην Οικονομία; - Οι προειδοποιήσεις και οι συμβουλές στον νέο πρόεδρο

Ο Dimon θα γίνει ο «τσάρος» του Trump στην Οικονομία; - Οι προειδοποιήσεις και οι συμβουλές στον νέο πρόεδρο
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 στην Washington Post, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase δήλωσε ότι ο επόμενος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου «πρέπει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην Αμερική»
Ο Jamie Dimon δεν έχει υποστηρίξει κάποιον από τους δύο υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024, αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να συμβουλεύσει τον μέλλοντα πρόεδρο και την ίδια ώρα να κτίσει ένα μετριοπαθές προφίλ το οποίο τον οδηγήσει - ενδεχομένως - στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Dimon είναι μεταξύ μιας μικρής ομάδας πανίσχυρων CEOs των οποίων τα ονόματα έχουν ακουστεί για ανώτερους ρόλους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg στα τέλη Ιουνίου ότι θα σκεφτόταν τον Dimon για υπουργό Οικονομικών εάν κέρδιζε τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος Kamala Harris γευμάτισε με τον Dimon στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο, σύμφωνα με μια πηγή την οποία επικαλείται το Reuters
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 στην Washington Post, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase δήλωσε ότι ο επόμενος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου «πρέπει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην Αμερική» και διατύπωσε το όραμά του για το πώς θα μπορούσαν να το κάνει.
Ο Dimon, ο οποίος διευθύνει τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας από το 2006, τόνισε την ανάγκη ο επόμενος ηγέτης να ενώσει το έθνος και όχι να παρασύεται από τα άκρα την ίδια ώρα έχει με σειρά δηλώσεων σημάνει σήμα κινδύνου για τα εμπορικά ελλείμματα και το τεράστιο χρέος των ΗΠΑ το οποίο έχει προκαλέσει δημοσιονομικό εκτροχιασμό στις ΗΠΑ καθώς αυξάνεται κατά 1 τρισ. δολ ανα 100 ημέρες!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan κάλεσε τον επόμενο πρόεδρο να συμμετάσχει σε ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, ανέδειξε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να θέσουν «πιο έξυπνες» δημόσιες πολιτικές και πρότεινε η επόμενη κυβέρνηση να αποτελείται από μια ομάδα που θα περιλαμβάνει και στελέχη από το αντίπαλο κόμμα και αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα για να αντικατοπτρίζει καλύτερα το ευρύτερο έθνος και όχι τις στενές κομματικές πολιτικές.
Παρακάλεσε επίσης τους υποψηφίους να εργαστούν για την υποστήριξη όλων των ψηφοφόρων.

«Μην προσβάλλετε, δεν χρειάζονται στερεότυπα, όπλα, αποδιοπομπαίοι τράγοι», έγραψε ο Ντίμον.
"Και μην τους επιτεθείς. Ασχολήσου μαζί τους.
Αυτό θέλει γενναιότητα»
Το άρθρο του Dimon έρχεται μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στα μέσα Ιουλίου και πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ενώ τα μελλοντικά του σχέδια ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών, η εστίαση στα επόμενα βήματα του Dimon έχει ενταθεί φέτος αφού το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan εντόπισε πιθανούς διαδόχους, ανοίγοντας το δρόμο για μια ενδεχόμενη αλλαγή στην ηγεσία.
Ο Dimon είναι μια από τις πιο εξέχουσες φωνές στη Wall Street, αλλά η επιρροή του εκτείνεται πολύ πέρα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία καθώς εκφράζει πολιτικές απόψεις που σχετίζονται με όλους τους κοινωνικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, η ενεργειακή ασφάλεια κ.ο.κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης