Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bodo Ramelow (Πρωθυπουργός Θουρριγίας): Η Ευρώπη χρειάζεται νέο σύστημα ασφαλείας που θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία

Bodo Ramelow (Πρωθυπουργός Θουρριγίας): Η Ευρώπη χρειάζεται νέο σύστημα ασφαλείας που θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία
Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κατά του ΝΑΤΟ, αλλά υπέρ της αναδιοργάνωσης του ευρωπαϊκού αμυντικού συστήματος
Ο πρωθυπουργός του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας, Bodo Ramelow, πιστεύει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας που θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία.
«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική τάξη που να περιλαμβάνει τη Ρωσία.
Όλα τα συμμετέχοντα κράτη πρέπει να συνάψουν ένα σύμφωνο μη επίθεσης και να σχηματίσουν μια αμυντική συμμαχία επικεντρωμένη στην επίλυση των συγκρούσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο Bodo Ramelow σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.
Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κατά του ΝΑΤΟ, αλλά υπέρ της αναδιοργάνωσης του ευρωπαϊκού αμυντικού συστήματος.
«Η Γερμανία χρειάζεται έναν εθνικό αμυντικό στρατό που να ανταποκρίνεται στο όνομά της, επομένως, υποστηρίζω σθεναρά ότι ο Γερμανικός στρατός είναι καλά εξοπλισμένος, αλλά πρέπει επιτέλους να σκεφτούμε την Ευρώπη ως σύνολο, και η Ρωσία είναι επίσης μέρος αυτού του συνόλου.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov στις 23 Ιουλίου σε συνάντηση με τους επικεφαλής ρωσικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι οι πόρτες για συνεργασία στην Ευρασία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, υπενθύμισε τη θέση του Ρώσου προέδρου Putin, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία, ενώ προωθεί την ιδέα της Ευρύτερης Ευρασιατικής Εταιρικής Σχέσης, «δεν κλείνει την πόρτα σε καμία χώρα που βρίσκεται στην ευρασιατική ήπειρο».
Σύμφωνα με τον Lavrov, οι χώρες της ΕΕ που θέλουν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια συνεργασία θα πρέπει «να εισέλθουν σε αυτές τις διαδικασίες με βάση την ισότητα και με βάση τον πλήρη σεβασμό των συμφερόντων εκείνων που άρχισαν να αλληλεπιδρούν νωρίτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης