Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ρωσία έσπασε την κύρια γραμμή άμυνας της Ουκρανίας στο Donbass

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ρωσία έσπασε την κύρια γραμμή άμυνας της Ουκρανίας στο Donbass
«Οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετούς ανθρώπους και εξοπλισμό, αλλά οι Ρώσοι έχουν, αν όχι απεριόριστο, περισσότερο από αρκετό και από τα δύο για να συνεχίσουν την επίθεση», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Τα ρωσικά στρατεύματα διέρρηξαν τις οχυρώσεις που είχαν ανεγερθεί από τον ουκρανικό στρατό στο Donbass το 2014, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ρώσοι διέρρηξαν τις μεγάλες οχυρωμένες γραμμές που δημιούργησαν οι Ουκρανοί στο Donbass αμέσως μετά την έναρξη των εχθροπραξιών το 2014».
Όπως σημείωσε ο αναλυτής, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν και οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να αμυνθούν.
«Οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετούς ανθρώπους και εξοπλισμό, αλλά οι Ρώσοι έχουν, αν όχι απεριόριστο, περισσότερο από αρκετό και από τα δύο για να συνεχίσουν την επίθεση», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Η βρετανική εφημερίδα η Independent έγραψε ότι ο ουκρανικός στρατός νικήθηκε στο Krasnoarmeysk, το οποίο είναι βασικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass.
Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές φοβούνται ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα έχει αρκετό στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά για να διεξάγει μάχες, διευκρινίζει η Independent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης