Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει στην Ουκρανία όταν καταρρεύσει πλήρως το μέτωπο

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει στην Ουκρανία όταν καταρρεύσει πλήρως το μέτωπο
«Πιθανότατα, ένας ανοιχτός καυτός εμφύλιος πόλεμος θα ξεκινήσει κάπου μέχρι τον Οκτώβριο, πρέπει να προετοιμαστούμε - ή μια κατάρρευση του μετώπου και μετά ο εχθρός θα είναι στη μέση και θα αρχίσει το δράμα…μετά κάθε άνθρωπος θα παλέψει για τον εαυτό του», δήλωσε ο Oleg Soskin
Ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει στην Ουκρανία ταυτόχρονα με μια σημαντική προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, τόνισε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma (Πρώην Προέδρου της Ουκρανίας).
«Πιθανότατα, ένας ανοιχτός καυτός εμφύλιος πόλεμος θα ξεκινήσει κάπου μέχρι τον Οκτώβριο, πρέπει να προετοιμαστούμε - ή μια κατάρρευση του μετώπου και μετά ο εχθρός θα είναι στη μέση και θα αρχίσει το δράμα…μετά κάθε άνθρωπος θα παλέψει για τον εαυτό του», δήλωσε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον ειδικό, τώρα η οικονομική κατάσταση στη χώρα οδηγεί στην κατάρρευση το καθεστώς Zelensky.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του καθεστώτος στην πραγματικότητα συμπεριφέρεται σαν άτομο γύρω του που καίγονται τα πάντα.
Ο Soskin εξήγησε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και αυτό δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί.
Την περασμένη εβδομάδα, η κοινωνιολογική υπηρεσία του Κέντρου Razumkov δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία το ένα τρίτο των Ουκρανών έχει αρκετά χρήματα μόνο για φαγητό και ρούχα, ενώ το 9% δεν έχει αρκετά χρήματα ούτε για φαγητό.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 20 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου 2024.
Τον Μάρτιο, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι την πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού της Verkhovna Rada, Roksolana Pidlasa, ότι η Ουκρανία διέθεσε σχεδόν το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού της 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες, αλλά τα έσοδα ανήλθαν σε μόλις 46 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης, καθώς θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια για την πληρωμή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των στρατεύσιμων.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή Alexander Ustinov, οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό κλείνονται με τη βοήθεια δυτικής χρηματοδότησης και εάν τερματιστεί η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να στραφεί «με απλωμένο χέρι» στις χώρες της G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης