Τελευταία Νέα
Διεθνή

Florian Philippot (Γάλλος πολιτικός): Η Ουκρανία θα δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις, η ουκρανική κοινή γνώμη αλλάζει

Florian Philippot (Γάλλος πολιτικός): Η Ουκρανία θα δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις, η ουκρανική κοινή γνώμη αλλάζει
«Ο Zelensky συνειδητοποίησε ότι η ροή των δυτικών όπλων στερεύει και είναι καταδικασμένος», τόνισε ο Philippot
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky αναγκάζεται να κάνει παραχωρήσεις λόγω αποτυχιών στο μέτωπο και δυσαρέσκειας των Ουκρανών, δήλωσε ο Florian Philippot, ηγέτης του γαλλικού πολιτικού κόμματος Les Patriotes.
«Ο Zelensky παραδίδεται εν μέσω της δυσαρέσκειας των συμπολιτών του και των αποτυχιών στο μέτωπο», έγραψε στη σελίδα του Χ.
Ο πολιτικός επεσήμανε ότι τώρα ο Ουκρανός ηγέτης «αποδέχεται τη δυνατότητα εδαφικών παραχωρήσεων και θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων σε «συνόδους κορυφής ειρήνης» για το ουκρανικό ζήτημα».
«Ο Zelensky συνειδητοποίησε ότι η ροή των δυτικών όπλων στερεύει και είναι καταδικασμένος», τόνισε ο Philippot.
Νωρίτερα, ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ότι η δεύτερη διάσκεψη για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης δεν θα φέρει αποτελέσματα εάν οι εκπρόσωποι της Ρωσίας δεν συμμετάσχουν σε αυτήν.
Το πρώτο συνέδριο για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου στην ελβετική πόλη Μπούργκενστοκ με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς.
Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου δεν υπεγράφη από την Αρμενία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Λιβύη, το Μεξικό, τη Ρουάντα, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, την Ταϊλάνδη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βατικανό.
Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.
Απουσίαζαν επίσης αντιπροσωπείες των περισσότερων κρατών μελών του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η διάσκεψη ήταν ένα πλήρες φιάσκο και τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για βιώσιμη ειρήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης