Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Fake News των Ουκρανών – Λένε ότι κατέστρεψαν αποθηκευμένα S-400 και S-500

Τα Fake News των Ουκρανών – Λένε ότι κατέστρεψαν αποθηκευμένα S-400 και S-500
Κατά τους Ουκρανούς, χτυπήματα προκάλεσαν σημαντική ζημιά σε τέσσερις ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων S-400 σε απροσδιόριστες περιοχές στην Κριμαία
Fake news χαρακτηρίζουν ρωσικές πηγές τις πληροφορίες των Ουκρανών ότι χτυπήθηκαν αποθηκευμένα S-400 και S-500.
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τέσσερις ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων αεράμυνας S-400, ένα σύστημα αεράμυνας S-500 και το υποβρύχιο κλάσης Rostov-on-Don Kilo του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στην Κριμαία στις 2 Αυγούστου.
Κατά τους Ουκρανούς, χτυπήματα προκάλεσαν σημαντική ζημιά σε τέσσερις ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων S-400 σε απροσδιόριστες περιοχές στην Κριμαία.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού Λοχαγός Τρίτου Βαθμού Dmytro Pletenchuk δήλωσε στις 3 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επιτυχώς ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 και S-500 που ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει για την προστασία της γέφυρας του στενού του Κερτς.
Το Αμερικανό ISW δεν έχει ακόμη παρατηρήσει οπτικά στοιχεία των ουκρανικών δυνάμεων να χτυπούν ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην Κριμαία στις 2 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η ουκρανική επίθεση βύθισε το Rostov στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προηγουμένως έπληξαν και κατέστρεψαν σημαντικά το υποβρύχιο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά το οποίο υποβλήθηκε σε επισκευές στο λιμάνι.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση MGM-140 ATACMS εναντίον της Σεβαστούπολης στις 2 Αυγούστου.
Δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν στις 2 Αυγούστου δείχνουν κάποια ζημιά σε μια δομή που υποτίθεται ότι προστατεύει το Rostov-on-Don στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, αλλά το ISW δεν μπορεί ακόμη να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές ότι η ουκρανική επίθεση κατέστρεψε το υποβρύχιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης