Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά ψήφων

Επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά ψήφων
Στις κάλπες οι  κάτοικοι Χειμάρας για να αναδείξουν τον νέο τους Δήμαρχο
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στις κάλπες για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές προσέχονται οι πολίτες στη Χειμάρρα, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρ. Μπελέρη, μέσα από τις φυλακές να καταγγέλλει τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους και να ζητά από την ομογένεια να στηρίξει τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία για τη δημαρχία.
Μάλιστα, σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπει τους πολίτες στη Χειμάρρα να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ εύχεται καλή επιτυχία στον υποψήφιο Πέτρο Γκικουρία.
Ειδικότερα, ο κ. Μπελέρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωικής δικτύωσης σημειώνει πως "οι κάλπες έχουν ανοίξει!
Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στη Χιμάρα. Εκεί όπου σήμερα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα τους.
Από το κελί της αλβανικής φυλακής όπου παραμένω για 425 μέρες, η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα. Με όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και βρέθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Με όλους όσους δε λύγισαν μπροστά σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και παρακρατικές λογικές και σήμερα θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά".
"Καλή επιτυχία από καρδιάς στον Πέτρο Γκικουρία. Απέδειξε ότι είναι ένα άξιο τέκνο της Χιμάρας ήδη. Είμαι σίγουρος πως τα δικά του χέρια θα οδηγήσουν με ασφαλεια το Δήμο μας την επόμενη μέρα.
Καλή επιτυχία στην ΟΜΟΝΟΙΑ μας.
Και μια ύστατη έκκληση: πηγαίντε στις κάλπες. Η ιστορία γράφεται από όσους συμμετέχουν. Καλή ψήφο, λοιπόν!", καταλήγει.
Για τον Μπελέρη, βασικό διακύβευμα της κάλπης είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα. Το αίτημά του αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.
mpeleris_1.JPG
Στις κάλπες για Γκικουρία ή Τάβος


Στις κάλπες προσέρχονται οι σχεδόν 23.000 εγγεγραμμένοι κάτοικοι Χειμάρας για να αναδείξουν τον νέο τους Δήμαρχο.
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 7 τοπική ώρα , προκειμένου να ψηφίσουν οι σχεδόν 23 χιλιάδες εγγεγραμμένοι κάτοικοι Χειμάρας, για να αναδείξουν τον νέο τους Δήμαρχο.
Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον Πέτρο Γκικουρία, ο οποίος στηρίζεται από τον Φρέντι Μπελέρη, την Ομόνοια και κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον Βαγγέλη Τάβος , εκλεκτό του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama, ο οποίος το προηγούμενο 24ωρο επισκέφθηκε τη Χειμάρρα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τις ψήφους της ομογένειας.

Γιος του Μπελέρη: Εκλογές της πίεσης και της τρομοκρατίας

"Σήμερα είναι μία μέρα εκλογών, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι πολύ περίεργες εκλογές, είναι εκλογές της πίεσης, είναι εκλογές της τρομοκρατίας, εκλογές του “έτσι θέλω”", ανέφερε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη μιλώντας στο ΕΡΤNews.
Όπως είπε, "δεν υπήρχε κανένας λόγος σήμερα να πραγματοποιηθούν εκλογές αν δεν είχε συλληφθεί παράνομα ο δήμαρχος που κέρδισε πέρυσι ο Φρέντη Μπελέρης. Με τον Μπελέρη στη φυλακή και τόση πίεση σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιούνται σήμερα εκλογές. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ… Στη Χειμάρρα είναι δεδομένο ότι θα κερδίσουμε όπως και να χει. Ελπίζω η πίεση να μην αποδώσει και στα υπόλοιπα χωριά και στο τέλος να μαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουμε".
Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα αποφυλάκισης του πατέρα του στις 2/9 σημείωσεότι είχε έναν εκδικητικό χαρακτήρα που μόνο λόγο είχε να μην βρίσκεται έξω σήμερα.
"Εύχομαι ο κόσμος να συμμετέχει έστω και κάτω από αυτές τις διαδικασίες. Να συμμετέχει μαζικά, να στείλει μήνυμα ελευθερίας και εθνικής υπερηφάνειας, να μη φοβηθεί και να κερδίσει η αλήθεια", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης