Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Όργιο φοροδιαφυγής σε πριβέ πάρτι στη Μύκονο - Έφοδος των ελεγκτών σε βίλα, τι ανακάλυψαν

ΑΑΔΕ: Όργιο φοροδιαφυγής σε πριβέ πάρτι στη Μύκονο - Έφοδος των ελεγκτών σε βίλα, τι ανακάλυψαν
Κάνενας πελάτης δεν είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ
Μια νέα μορφή φοροδιαφυγής πιάστηκε στην "τσιμπίδα" των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχετικά με τα πριβέ πάρτι που οργανώνονται σε πολυτελείς βίλες στη Μύκονο και διαφημίζονται στα social media ως επισήμως οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, τα οποία διεξάγονται νόμιμα.
Τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο σε βίλα στο Πυργί, στη Μύκονο, στο πλαίσιο ειδικής και λεπτομερώς σχεδιασμένης επιχείρησης σε συνεργασία με αστυνομικούς και ανακάλυψαν τα εξής:
-ο χώρος είχε νοικιαστεί από γαλλική εταιρεία για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο DJ, ο οποίος και σταμάτησε την μουσική και έφυγε από τον χώρο μόλις αντίκρυσε τους ελεγκτές.
- όσοι βρίσκονταν εκεί είχαν καταβάλει 300 ευρώ έκαστος για την πρόσβαση στον χώρο, στο bar και τον μπουφέ
- η γαλλική εταιρεία δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της.
-ουδείς πελάτης είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.
-δεν είχαν κοπεί τιμολόγια ούτε για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων- ποσό άνω των 5.000 ευρώ- ενώ αντίστοιχες φορολογικές παραβάσεις καταγράφηκαν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering, φύλαξη, κ.λπ.
Πλέον, οι διοργανωτές, αλλά και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι, θα πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν και θα ελεγχθούν σε βάθος 5ετίας, καθώς οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ' εξακολούθηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης