Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθημερινές και με «σταγονόμετρο», οι επιθέσεις Hezbollah, Ιράν μέχρι το τελειωτικό συντριπτικό χτύπημα

Καθημερινές και με «σταγονόμετρο», οι επιθέσεις Hezbollah, Ιράν μέχρι το τελειωτικό συντριπτικό χτύπημα
Μετράνε όλες τις κινήσεις Ιράν, Hezbollah στο Ισραήλ και την Ουάσιγκτον - Τα «μηνύματα» της Τεχεράνης που «φωνάζουν» επίθεση
Καθημερινές και με το «σταγονόμετρο», θα είναι οι επιθέσεις του Ιράν και της Hezbollah προκειμένου να «μετρήσουν» τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ και μετά να επιτεθούν μαζικά, χωρίς να αποκλείουν μια συντριπτική επίθεση ως την Δευτέρα 5 Αυγούστου.
Αυτό αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Axios», επικαλούμενος Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι θεωρούν πως οι επιθέσεις αυτές θα είναι εκτεταμένης κλίμακας και με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ως αντίποινα για τις δολοφονίες του στρατιωτικού αρχηγού της Hezbollah Fuad Shukr του πολιτικού ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh την περασμένη εβδομάδα.

Ο στρατηγός Michael Kurila, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, φέρεται να έφτασε το Σάββατο 3/8 στη Μέση Ανατολή, σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι που συμπίπτει με τις αμυντικές προετοιμασίες για ένα επαπειλούμενο ιρανικό χτύπημα.
Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία και επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης μεγάλης κλίμακας από το Ιράν και αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου, για να βοηθήσει στην άμυνα του Ισραήλ και να αντιμετωπιστεί η ιρανικής επίθεσης.
«Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συντονίζουν έναν περιφερειακό και διεθνή συνασπισμό για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις, όπως συνέβη όταν το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες drones και πυραύλους στο Ισραήλ στις 13-14 Απριλίου», γράφουν οι Times of Israel και η Jerusalem Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης