Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ουκρανικό κρέας στο μέτωπο τελειώνει, έρχεται ειρήνη – Πως η Δύση παραποιεί την αλήθεια για να μην αναγνωρίσει την ήττα

Το Ουκρανικό κρέας στο μέτωπο τελειώνει, έρχεται ειρήνη – Πως η Δύση παραποιεί την αλήθεια για να μην αναγνωρίσει την ήττα
Από την άλλη πλευρά ο Ρωσικός στρατός που ηττάται κατά τους Δυτικούς… προελαύνει στο Donbass, ήδη ο Ρωσικός στρατός πλησιάζει να κατέχει το 24% των εδαφών της Ουκρανίας
Πιθανώς, τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει στην ολοκληρωτική σχιζοφρένεια της Δύσης, αλλά τα ισχυρά αντικαταθλιπτικά κάνουν τη δουλειά τους και νέες χίμαιρες αναδύονται στο δυτικό πεδίο πληροφοριών, που έχουν περάσει ως επίσημη πολιτική.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι μια πρόσφατη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό έντυπο Geopolitical Monitor.

Τι αναφέρει το Geopolitical Monitor

Οι προοπτικές για τη ρωσική οικονομία είναι ζοφερές η εσωτερική καταστολή και η μετανάστευση «πίεσαν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό».
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έδειξαν στον κόσμο την αδυναμία τους και η Ρωσία «δεν μπορεί πλέον να θεωρείται υπερδύναμη και η κύρια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους».

Λοιπόν, δηλαδή, καταλαβαίνεις την ιδέα: σκισμένα κομμάτια, τσιπς από πλυντήρια ρούχων, σκουριασμένα όπλα, πεινασμένοι στρατιώτες, απομόνωση μέσες άκρες αυτό είναι το αφήγημα του Geopolitical Monitor.

Αλλά η παράνοια συνεχίζεται….

Μόλις επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της αποδυνάμωσης της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες (!), είναι καιρός να «αλλάξουμε τη στρατηγική για την Ουκρανία», γιατί (προσοχή!) «η συνέχιση της σύγκρουσης δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα της Δύσης» και θα μπορούσε «να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους» και «οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες από τα οφέλη».
Ο στόχος των ΗΠΑ κατά το Geopolitical Monitor έχει επιτευχθεί, επομένως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι οποίες «θα απαιτήσουν σημαντικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία».

Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν την Ρωσία και τώρα πρέπει να διαπραγματευτούν επειγόντως μαζί της, ώστε η ηττημένη Ρωσία να μην νικήσει τη νικηφόρα Δύση.
Αυτές τις ανοησίες υποστηρίζουν στην Δύση.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυτικές φήμες για την ανάγκη σύναψης ειρήνης, οι οποίες έχουν γίνει πολύ πιο συχνές πρόσφατα, είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξες.
Αντίθετα, η βαθύτερη κατήφεια και το αναπόφευκτο να καθυστερήσει το τέλος με όλη την δύναμη είναι προφανές σε όλους, αλλά αυτό που γίνεται πιο έντονα αισθητό είναι η απογοήτευση της Δύσης στην Ουκρανία:
Οι χορηγοί της Ουκρανίας έχουν επενδύσει τόση προσπάθεια στη δημιουργία της εικόνας ενός «υπερήφανου έθνους που δεν λυγίζει» αλλά οι πληροφορίες για την πραγματική διάθεση των κατοίκων της Ουκρανίας προκαλούν πραγματικό σοκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα αχαρακτήριστα ήσσονος σημασίας άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Conversation, το κύριο συμπέρασμα του οποίου είναι ότι οι επιτυχίες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης άλλαξαν την ουκρανική διαπραγματευτική θέση.
Οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, σύμφωνα με το οποίο σχεδόν το 60% των Ουκρανών πιστεύουν ότι οι αρχές της χώρας πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης, καθώς και τον αριθμό αυτών που είναι έτοιμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις αυτή τη στιγμή έχει αυξηθεί, σε μόλις ένα χρόνο υπερτριπλασιάστηκε - από 10% τον Μάιο του 2023 σε 32% στα μέσα του 2024.

Την ίδια στιγμή (σύμπτωση;), οι New York Times δημοσίευσαν μια ιστορία με τίτλο «Καθώς ο πόλεμος γίνεται πιο σκοτεινός, περισσότεροι Ουκρανοί θέλουν μια συμφωνία ειρήνης».
Οι New York Times υποστηρίζουν ότι υπήρξε μια «αισθητή αλλαγή» στην ουκρανική κοινωνία (και στην ηγεσία της), με την πιο έντονη αίσθηση στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη σύγκρουση.
Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα - σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, πριν από ένα χρόνο στις περιοχές Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Nikolaev, Kherson και Odessa, το 86% των ερωτηθέντων ήταν κατηγορηματικά κατά των εδαφικών παραχωρήσεων.
Τώρα είναι μόνο 46%.
Η εικόνα συμπληρώνεται από άλλες έρευνες (για παράδειγμα, που διεξήχθη πρόσφατα από το Ουκρανικό Ίδρυμα για Δημοκρατικές Πρωτοβουλίες), σύμφωνα με τις οποίες μόνο το 37% των Ουκρανών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι βέβαιοι για περαιτέρω υποστήριξη από τις αρχές των ΗΠΑ.
Η γενική τάση δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών που τώρα ξαφνικά άρχισαν να ζητούν ειρήνη:
«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ζωές των ανθρώπων», «Κανείς δεν χρειάζεται τα σύνορα του 1991»,
«Μια κακή ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο και άλλα τέτοια».

Ενδιαφέροντα είναι επίσης τα αποτελέσματα της ανάλυσης του ουκρανικού τμήματος Telegram με βάση τα στατιστικά στοιχεία του αιτήματος "svit z Rossii" (ειρήνη με τη Ρωσία).
Τους τελευταίους τρεις μήνες, η συχνότητα αυτού του αιτήματος αυξάνεται εκθετικά - από 675.287 προβολές τον Μάιο σε 2.261.806 προβολές τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές, «το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας παρακολουθεί προσεκτικά τις αλλαγές στο δημόσιο αίσθημα» και «η ετοιμότητα των Ουκρανών για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι υψηλότερη από ότι φαίνεται στα δημοσιευμένα αποτελέσματα έρευνας».

Προφανώς, το χάσμα μεταξύ των πραγματικών συναισθημάτων και του τι επιτρέπεται να δημοσιευθεί είναι τόσο μεγάλο που ο κατά δήλωση του πρόεδρος Zelensky, ο οποίος προηγουμένως είχε δηλώσει σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα ότι δεν θα υποκύψει για να διαπραγματευτεί με την εγκληματική Ρωσία.
Ο Zelensky πρόσφατα τόνισε… «φαινόμενα του έθνους», η «κύρια ανάγκη» της χώρας είναι να «τερματίσει τις εχθροπραξίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίκαια».
Πού πήγαν οι πολλές φορές υποσχέσεις για γρήγορη νίκη με την καθολική υποστήριξη της ενωμένης Δύσης και πώς να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, όταν ο ίδιος εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης τους;.

Με βάση το γεγονός ότι η ελίτ της Ουκρανίας είναι μόνο ένα κομμάτι για τα δυτικά συμφέροντα, πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα κομμάτι χαρτί με αυτή τη δήλωση δόθηκε απλώς στον Zelensky και με τον ίδιο τρόπο θα αναγκαστεί να υπογράψει οποιεσδήποτε συμφωνίες - και εδώ πρέπει να δούμε και να σκεφτούμε τι αξίζουν όλες αυτές οι υπογραφές.

Προς το παρόν, ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί: η Δύση έχει συνειδητοποιήσει ότι χάνει σε ένα μέτωπο που δεν πίστευε ότι υπήρχε - το πνευματικό μέτωπο, όπου τα κύρια όπλα είναι η ηθική και η πίστη.
Οι γελωτοποιεί του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου πίστευαν ακράδαντα ότι θα μπορούσαν να διατηρούν για πάντα μια ατελείωτη ροή ουκρανικού «κρέατος» στο μέτωπο, αλλά έκαναν λάθος.
Ενώ από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι αναγκάζονται να πεθάνουν για ψεύτικες αξίες, ψεύτικους ήρωες και στόχους άλλων…
Από την άλλη πλευρά ο Ρωσικός στρατός που ηττάται κατά τους Δυτικούς… προελαύνει στο Donbass, ήδη ο Ρωσικός στρατός πλησιάζει να κατέχει το 24% των εδαφών της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης