Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Η Ρωσία θα καταστρέψει τα ουκρανικά F - 16 στο έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Independent: Η Ρωσία θα καταστρέψει τα ουκρανικά F - 16 στο έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «θα απολάμβανε την εικόνα που θα έφερνε η καταστροφή F-16 από χώρες του ΝΑΤΟ», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα
Οι παραδόσεις παλαιών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία τελικά θα ωφελήσουν τη Ρωσία και θα βελτιώσουν την εικόνα της, εκτιμά η βρετανική εφημερίδα «The Independent».
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «θα απολάμβανε την εικόνα που θα έφερνε η καταστροφή F-16 από χώρες του ΝΑΤΟ», επισημαίνει το βρετανικό φύλλο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας πιθανότατα «θα καταστρέψουν τα F-16 στο έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», προβλέπει η εφημερίδα.
Ο Independent υπογραμμίζει πως το ρωσικό μαχητικό  αεροσκάφος Su-35 είναι «μία από τις μεγαλύτερες απειλές» για τα F-16 και σημειώνει ότι θα χρησιμοποιηθούν εξελιγμένα ραντάρ εναέριας επιτήρησης εναντίον τους.

Κίνδυνος θάνατος η ρωσική αεράμυνα

Τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας θα καθιστούσαν πολύ επικίνδυνο για την Ουκρανία να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη για να υποστηρίξει τις κινήσεις των στρατευμάτων της στην πρώτη γραμμή, αναγνώρισαν οι αναλυτές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
Σημειώνει δε το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μόλις 9 μήνες στα F – 16 ενώ οι δυτικοί χειριστές ασκούνται στη χρήση τους επί μία τριετία.
Η Ουκρανία παρέλαβε πρόσφατα λιγοστά F-16 από την Ολλανδία.
Η Δανία, το Βέλγιο και η Νορβηγία έχουν υποσχεθεί να παράσχουν στο καθεστώς του Κιέβου περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ ότι η Μόσχα βλέπει την παρουσία πυρηνικά ικανών F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνική απειλή.
Ο Putin έχει τονίσει ότι τα αεροσκάφη F-16 που προμηθεύονται από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Προειδοποίησε ότι εάν αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη αναπτυχθούν από το έδαφος τρίτων χωρών, θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης