Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λευτέρης Πετρούνιας, ο «Άρχοντας των Κρίκων»: Χάλκινο, τρίτο σε Ολυμπιακούς και... κανείς σαν αυτόν στην ιστορία του αθλήματος!

Λευτέρης Πετρούνιας, ο «Άρχοντας των Κρίκων»: Χάλκινο, τρίτο σε Ολυμπιακούς και... κανείς σαν αυτόν στην ιστορία του αθλήματος!
Ναι, ναι, ναι! Ο Λευτέρης Πετρούνιας τα κατάφερε ΚΑΙ στο Παρίσι! Πήρε το χάλκινο, το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όσα δεν έχει φτάσει κανένας άλλος στους κρίκους, στην ιστορία του αθλήματος!
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Παρίσι! Ο Έλληνας υπεραθλητής, τα κατάφερε και στη Γαλλία, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο και ανεβαίνοντας σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων, για τρίτη σερί φορά, μετά το Ρίο (χρυσό το 2016) και το Τόκιο (χάλκινο 2021).
Έφτασε τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους, καταφέρνοντας ό,τι κανείς άλλος στην ιστορία του αθλήματος στους άνδρες, από την ένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1924 κι έπειτα!
Παράλληλα, έγινε ο μόλις δεύτερος Έλληνας αθλητής, που πήρε μετάλλιο σε τρεις σερί Ολυμπιάδες, μετά τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος «σταμάτησε» στις τέσσερις.
Η προσπάθειά του βαθμολογήθηκε με 15.100 βαθμούς, δίνοντάς του το χάλκινο μετάλλιο. Από την άλλη πλευρά, οι Γιανγκ Λιού (15.300 βαθμούς) και Τζινγκιουάν Ζόου (15.233 βαθμούς), πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

BNSports

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης