Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνοριακοί έλεγχοι με την Ουγγαρία για την παροχή visas σε Ρώσους

Γερμανία: Συνοριακοί έλεγχοι με την Ουγγαρία για την παροχή visas σε Ρώσους
Το αίτημα εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, Michael Stübgen
Η ευρωπαϊκή αντιρωσική φρενίτιδα είναι σε έξαρση καθώς υπουργός Εσωτερικών του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, Michael Stübgen, τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ελέγχων με την Ουγγαρία σε όλα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) λόγω της απόφασης της Βουδαπέστης να συμπεριλάβει Ρώσους και Λευκορώσους στο πρόγραμμα για την απλοποιημένη λήψη visas.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να σημειωθεί ότι ζήτησε διευκρινίσεις από την Ουγγαρία σχετικά με τις visas για τους Ρώσους
Ο Πρόεδρος της Λετονίας ζήτησε τον περιορισμό της συμμετοχής της Ουγγαρίας στομ χώρο  Schengen λόγω του ίδιου γεγονότος.
«Οι ευρωπαϊκές συνθήκες επιτρέπουν συνοριακούς ελέγχους σε εξαιρετικές καταστάσεις.
\Όπως κάνουμε με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, χώρες όπως η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Ρουμανία θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.
Είναι απαράδεκτο ένα κράτος της ΕΕ να επιτρέπει σε Ρώσους να εισέλθουν στη χώρα»,  δήλωσε ο Stübgen στην εφημερίδα Bild am Sonntag την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 .
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αυτός είναι ο πρώτος πολιτικός στη Γερμανία που ζητά τη θέσπιση συνοριακών ελέγχων με την Ουγγαρία.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της ΕΕ, Manfrend Weber, με επιστολή του προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel ζήτησε να ληφθούν σκληρά μέτρα κατά της Ουγγαρίας.
«Όποιος επιτρέπει στους Ρώσους να εισέλθουν στην ΕΕ χωρίς έλεγχο, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης», είπε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Οι αρχηγοί κυβερνήσεων πρέπει να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής.
Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», τόνισε.
Σύμφωνα με την Bild am Sonntag, το ΥΠΕΞ της Γερμανίας δεν αποκλείει τίποτα
Νωρίτερα, πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times , ανέφεραν ότι η Ουγγαρία αποφάσισε να διευκολύνει τις προϋποθέσεις έκδοσης visas για πολίτες 8χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης