Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις για παράνομη κράτηση Αμερικανών πολιτών

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις για παράνομη κράτηση Αμερικανών πολιτών
Το 2013, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τον νόμο Robert Levinson, ο οποίος επιτρέπει στις αμερικανικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις σε χώρες όπου φέρεται να κρατούνται παράνομα συμπολίτες τους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη φερόμενη παράνομη κράτηση Αμερικανών πολιτών.
Αυτό δήλωσε την Κυριακή 4 Αυγούστου ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Είπαμε στους Αμερικανούς να μην πάνε στη Ρωσία, επιβάλαμε κυρώσεις χρησιμοποιώντας τον νόμο Levinson και θα το κάνουμε ξανά», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα που στέλνει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα για να ανακτήσει τους πολίτες της.
Το 2013, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τον νόμο Robert Levinson, ο οποίος επιτρέπει στις αμερικανικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις σε χώρες όπου φέρεται να κρατούνται παράνομα συμπολίτες τους.
Την 1η Αυγούστου, ως αποτέλεσμα ανταλλαγής στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, 8 Ρώσοι πολίτες που κρατήθηκαν και φυλακίστηκαν σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και ανήλικοι, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
Ανταλλάχθηκαν με μια ομάδα ατόμων που ενεργούσαν προς το συμφέρον ξένων κρατών, σύμφωνα με το σχόλιο του πρακτορείου TASS.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης