Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Θα κτυπήσουμε το εβραϊκό κράτος ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πόλεμο – Ύποπτη σιωπή Ευρώπης και ΟΗΕ

Ιράν: Θα κτυπήσουμε το εβραϊκό κράτος ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πόλεμο –  Ύποπτη σιωπή Ευρώπης και ΟΗΕ
To Ιράν απορρίπτει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των αραβικών εθνών να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν απορρίπτει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για επίθεση από την Ισλαμική Δημοκρατία και τη Λιβανέζικη Hezbollah που υποστηρίζεται από το Ιράν, λέγοντας ότι θα χτυπούσαν το εβραϊκό κράτος ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πόλεμο , ανέφερε την Κυριακή 4 Αυγούστου η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι υπουργοί Εξωτερικών από την Ιορδανία και τον Λίβανο ταξίδεψαν στο Ιράν σε μια προσπάθεια να εξομαλύνουν την κατάσταση, αλλά το Ιράν απάντησε στους Άραβες διπλωμάτες ότι ήταν έτοιμο να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ και «δεν τον ένοιαζε αν η απάντηση πυροδοτήσει πόλεμο».
Την ίδια ώρα αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ali Bagheri Kani δήλωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει οπωσδήποτε το νόμιμο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα με στόχο τη αποτροπή των επιθετικών κινήσεων του Ισραήλ.
Ο Ιρανός διπλωμάτης την Κυριακή 4 Αυγούστου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Tanja Fajon, με τους δυο τους να συζητούν την κατάσταση στη Δυτική Ασία μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ του ανώτατου διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr στη Βηρυτό και του πολιτικού αρχηγού της Hamas Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.
Σημείωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία εκπλήσσεται από τη σιωπή της Ευρώπης καθώς και την απουσία δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος κατά του Ιράν, του Λιβάνου και της Υεμένης.
Επίσης, πρόσθεσε, η αποθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να καταδικάσουν τη δολοφονία του Haniyeh έχει εγείρει ερωτήματα στο Ιράν.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αναμφίβολα θα χρησιμοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα με στόχο τη δημιουργία αποτροπής έναντι των επιθετικών ενεργειών του Σιωνιστικού καθεστώτος και τη συνέχιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Δυτική Ασία». είπε ο Ιρανός διπλωμάτης.
Η Σλοβένη υπουργός, επισημαίνοντας το εύλογο δικαίωμα του Ιράν στην αυτοάμυνα, είπε ότι η χώρα της καταδικάζει κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα τα μέρη θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την προστασία της περιφερειακής σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης