Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ξέρουν, δόλια τα σχέδια Zelensky για ειρήνη – Ο Putin θα απολαύσει την καταστροφή των F 16 – Έφθασαν στο Pokrovsk

Οι Ρώσοι ξέρουν, δόλια τα σχέδια Zelensky για ειρήνη – Ο Putin θα απολαύσει την καταστροφή των F 16 – Έφθασαν στο Pokrovsk
Independent: Ο Putin θα απολαύσει την κατάρριψη των F-16, θα ενισχυθεί η εικόνα της Ρωσίας ως στρατιωτικής δύναμης - Alexander Robert (ιστορικός): Δόλια η πρόταση των Ουκρανών για ειρήνη, οι Ρώσοι ξέρουν και δεν θα πέσουν στην παγίδα
(upd13) Ενώ ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σε 7 κατευθύνσεις… τα δυτικά μέσα ενημέρωσης… αποκαλύπτουν ότι τα σχέδια Zelensky για ειρήνη είναι δόλια, η Ουκρανία δεν πιστεύει στην ειρήνη και ταυτόχρονα αυξάνει την κινητοποίηση νέων στρατιωτών σε 500.000.
Είναι ξεκάθαρο, ο Zelensky όπως και η Δύση δεν έχουν εγκαταλείψει το αποτυχημένο σχέδιο να αποδυναμώσουν την Ρωσία αλλά έως τώρα έχουν αποτύχει.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε και επίσημα την άφιξη των F-16 αλλά κατά την Independent ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος θα απολαύσει την κατάρρευση των αμερικανικών πολεμικών αεροπλάνων.
Στο μέτωπο, είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων, επιτίθενται σε 7 κατευθύνσεις, συγκεκριμένα Kupyansk, Siversk, Toretsk, Chasiv Yar, Pokrovsk, νότιο Donetsk και Zaporizhia…
Μάλιστα η προέλαση προς το Pokrovsk είναι τόσο εντυπωσιακή που διένυσαν 17 χιλιόμετρα και απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα από το Pokrovsk…

Ο Zelensky ανακοίνωσε την άφιξη 10 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Μαχητικά F-16 έφτασαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Zelensky στο κανάλι του στο Telegram.
Μάλιστα ένα F-16 πέταξε πάνω από την Οδησσό και μετά κατευθύνθηκε στην Μολδαβία.
Το περιοδικό The Economist ανέφερε ότι τα πρώτα 10 από τα 79 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι αυτό συνέβη ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση Biden ενέκρινε τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου.
Επιπλέον, η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις με F-16, χρησιμοποιήθηκαν ως «όπλα αεράμυνας».

Αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Στις 10 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της άρχισαν να στέλνουν αμερικανικά μαχητικά στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, έδειξε ότι αυτά τα αεροπλάνα θα πετούσαν αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-88 HARM, κιτ καθοδήγησης βομβών ακριβείας, πυραύλους αέρος-αέρος AMRAAM και AIM-9X και βόμβες μικρής διαμέτρου.
Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal σημειώνει ότι οι Αμερικανοί επέτρεψαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα στο ρωσικό έδαφος μόνο «σε απάντηση σε επιθέσεις από εκείνη την πλευρά των συνόρων».

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές υποβαθμίζουν την άφιξη των F-16 που χρησιμοποιούνται ως όπλο… αεράμυνας

Οι Ρώσοι απάντησαν στην άφιξη των F-16 υποβαθμίζοντας τις πιθανές επιδράσεις τους στο πεδίο της μάχης.
Τα δυτικά και τα ουκρανικά ΜΜΕ «υπερτονίζουν» την άφιξη των F-16
προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης ενώ οι ρωσικές δυνάμεις θα αρχίσουν να στοχεύουν και να καταστρέφουν το F-16.
Ρώσοι σχολιαστές και αξιωματούχοι του χώρου πληροφοριών έχουν ισχυριστεί συχνά ότι η παράδοση δυτικών όπλων στην Ουκρανία συνιστά μια κόκκινη γραμμή, η οποία αν ξεπεραστεί, θα αναγκάσει τη Ρωσία σε μια κλιμακούμενη απάντηση.

Independent: Ο Putin θα απολαύσει την κατάρριψη των F-16, θα ενισχυθεί η εικόνα της Ρωσίας ως στρατιωτικής δύναμης

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα μπορούσε να επωφεληθεί από την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, καθώς η καταστροφή αυτών των αεροσκαφών θα ενίσχυε περαιτέρω την εικόνα της Ρωσίας, γράφει η Independent.
«Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα απολαύσει την εικόνα που θα δημιουργήσει η καταστροφή των F-16 που προμήθευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ», αναφέρει η Independent επικαλούμενη τον αναλυτή Federico Borsari.
Η Ρωσία διαθέτει επίσης αρκετές εκατοντάδες μαχητικά, συμπεριλαμβανομένου του Su-35, το οποίο η Independent προσδιορίζει ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα F-16.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικά για να καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα και οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται με πολύ γρήγορο ρυθμό - 9 μήνες έναντι των τριών ετών που χρειάζονται οι δυτικοί πιλότοι για να εκπαιδευτούν, επισημαίνει η Independent.
Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, ανέφερε ότι η πρώτη «μικρή» παρτίδα αμερικανικών μαχητικών F-16 που μεταφέρθηκαν από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έφτασε στην Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες.
Το γεγονός ότι η Ουκρανία διαθέτει μαχητικά F-16 ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα, προειδοποίησε το υπουργείο.

Marochko (Ρωσία): Οι Ουκρανοί έχασαν 47.000 στρατιώτες μόνο στο Luhansk τον Ιούλιο

Απώλειες ρεκόρ είχαν τον περασμένο Ιούλιο οι Ουκρανοί στις μάχες που έγιναν στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή, Andrey Marochko, τον Ιούλιο στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk οι Ουκρανοί έχασαν έναν αριθμό ρεκόρ από την έναρξη του 2024 στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.
«Τον περασμένο μήνα, 188 εχθρικές επιθέσεις απωθήθηκαν στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
Ήταν κατά 55 περισσότερες σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Οι απώλειες του εχθρού κατά την περίοδο αναφοράς ανήλθαν σε περίπου 46.905 Ουκρανούς μαχητές και μισθοφόρους, 12.120 περισσότερα από τον Ιούνιο.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις αρχές του τρέχοντος έτους σε αυτόν τον τομέα» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko.
Όπως είπε, οι Ουκρανοί έχασαν στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk τον Ιούλιο, 46 άρματα μάχης, δύο εκτοξευτές του κροατικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων RAK-SA-12, 85 ηλεκτρονικούς σταθμούς και σταθμούς πολέμου, 237 αποθήκες πυρομαχικών καθώς και πάνω από 700 διάφορα οχήματα μάχης.

Alexander Robert (ιστορικός): Δόλια η πρόταση των Ουκρανών για ειρήνη, οι Ρώσοι ξέρουν και δεν θα πέσουν στην παγίδα

Εάν η Ουκρανία ήθελε πραγματικά να κάνει ειρήνη στο εγγύς μέλλον, δεν θα είχε αρχίσει να κινητοποιεί τους Ουκρανούς, δήλωσε ο ιστορικός Alexander Robert.
«Οι Ουκρανοί δεν θα κινητοποιούσαν μισό εκατομμύριο ανθρώπους για να κάνουν ειρήνη τώρα.
Δεν έχει νόημα» τόνισε ο Alexander Robert.
Σύμφωνα με τον ιστορικό, όταν μιλάμε για διακοπή των εχθροπραξιών, είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε τη μακροπρόθεσμη ειρήνη και όχι μια ειρήνη που θα διαταραχθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Ακόμη και αν οι Ουκρανοί υπογράψουν εκεχειρία, πιστεύει ο Alexander Robert, θα τη χρησιμοποιήσουν για να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της σύγκρουσης.
«Οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό, δεν θα πέσουν σε αυτή την παγίδα, καταλαβαίνουν ότι σε περίπτωση εκεχειρίας, οι Ουκρανοί θα επανεξοπλιστούν για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο».

Chey Bowes (Ιρλανδός δημοσιογράφος): Οι όροι του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Ουκρανίας

Οι όροι που θέτει ο Zelensky για τον τερματισμό των εχθροπραξιών θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Ουκρανίας, έγραψε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
Έτσι αντέδρασε στα λόγια του Zelensky ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει «με ουκρανικούς όρους».
«Αυτό είναι το πρόβλημα.
Η στρατιωτική δράση θα καταστρέψει την Ουκρανία εάν τελειώσει με «Ουκρανικούς όρους» τόνισε ο Chey Bowes.
Την Πέμπτη, ο βουλευτής της Ουκρανίας Αλεξάντερ Ντουμπίνσκι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης, τόνισε ότι ο Zelensky είναι διχασμένη προσωπικότητα.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ουκρανίας, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου κάνει αντίθετες δηλώσεις, μιλώντας είτε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είτε για αδυναμία κατάπαυσης του πυρός.

Geopolitical Monitor: Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα εξαντλήσει τους πόρους των ΗΠΑ

Η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαντλήσει τους πόρους των ΗΠΑ και θα αυξήσει τους κινδύνους πυρηνικού πολέμου, έγραψε ο Clackson, ιδρυτής της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Global Political Insights, σε άρθρο για το Geopolitical Monitor.
«Μια παρατεταμένη σύγκρουση κινδυνεύει να εξαντλήσει περαιτέρω τους πόρους των ΗΠΑ, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν την σύγκρουση και να ευνοήσουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Clackson, η δεινή κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων λόγω έλλειψης πυρομαχικών, συστημάτων αεράμυνας και προσωπικού, καθώς και η πτώση του ηθικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, προκάλεσε «βαριές ζημιές» στην αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.
«Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία σχεδόν 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, αλλά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια σύγκρουσης, η αποτελεσματικότητα αυτής της υποστήριξης στο πεδίο της μάχης είναι αμφίβολη.
Η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι απίθανη για να αλλάξει η πορεία του πολέμου», γράφει ο Clackson.
Την ίδια στιγμή, η παράταση της σύγκρουσης, πιστεύει ο αναλυτής, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε «επιτυχία» για την Ουκρανία, αλλά μπορεί να προκαλέσει πυρηνική σύγκρουση.

Politico: Οι διαφορές των Δημοκρατικών για την Ουκρανία είναι ισχυρότερες από ότι παρουσιάζεται

Οι διαφορές εντός του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα πιο έντονες από ότι παρουσιάζεται δημόσια, γράφει το Politico.
«Οι διαφορές εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και μεταξύ της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του φιλο-ουκρανικού στρατοπέδου στην Ουάσιγκτον είναι ισχυρότερες από ότι προβάλλεται», αναφέρει το Politico.
Σύμφωνα με το Politico, δημόσια, «οι Ουκρανοί και οι σύμμαχοί τους, μαζί με τους περισσότερους Δημοκρατικούς, τείνουν να εκφράζουν υπερβολική ευγνωμοσύνη στον Biden για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συνασπισμού και την παροχή πρωτοφανούς στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης στην Ουκρανία».
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, ιδιωτικά αυτές οι εκτιμήσεις είναι λιγότερο γενναιόδωρες, επιπλέον, από την πλευρά ορισμένων Ουκρανών αξιωματούχων είναι εντελώς «σαρκαστικές».
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

National Interest: Τα συστήματα λέιζερ των ΗΠΑ δεν είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση των υπερηχητικών όπλων

Τα συστήματα λέιζερ που υπάρχουν επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση υπερηχητικών πυραύλων, γράφει το National Interest.
«Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας των λέιζερ είναι η ισχύς τους, η οποία πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τα 1000 κιλοβάτ.
Αυτή είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερη από την ισχύ του πιο σύγχρονου αναπτυγμένου τακτικού συστήματος λέιζερ», λέει το National Interest.
Επιπλέον, σημείωσε ότι πρόβλημα στη χρήση συστημάτων λέιζερ μπορεί να είναι διάφορες ουσίες στην ατμόσφαιρα, όπως υδρατμοί, άμμος, καπνός, που έχουν επίδραση διασποράς στις ακτίνες λέιζερ.
«Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Παρά τα διάφορα επιτεύγματα, τα σύγχρονα συστήματα λέιζερ δεν μπορούν ακόμη να καυχηθούν για αξιοπιστία έναντι υπερηχητικών πυραύλων», αναφέρει το National Interest.
Τον Μάιο, ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επαρκή προστασία από υπερηχητικά όπλα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποθετική κατάσταση της «εκτόξευσης ενός υπερηχητικού πυραύλου από το Μούρμανσκ με ταχύτητα έξι χιλιάδων μιλίων την ώρα», ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το Πεντάγωνο δεν διαθέτει συστήματα για την αποτελεσματική καταπολέμηση τέτοιων απειλών στην τελική φάση της πτήσης του πυραύλου.

Glukhiv City (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο διοικητής μιας ομάδας πεζοναυτών της 36ης Ταξιαρχίας σκοτώθηκε κοντά στο Volchansk

Στην περιοχή Volchansk στην περιοχή Kharkiv, ο διοικητής μονάδας της 36ης ξεχωριστής ταξιαρχίας πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Igor Fedorenko, σκοτώθηκε, ανέφερε η ουκρανική έκδοση Glukhiv City.
«Την 1η Αυγούστου, η ζωή του... διοικητή της μονάδας κόπηκε απότομα ενώ εκτελούσε μια αποστολή μάχης», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στην περιοχή Sumy της Ουκρανίας.
Όπως σημειώνει η Glukhiv City, ο Igor Fedorenko γεννήθηκε στην πόλη Glukhov, στην περιοχή Sumy, στις 24 Οκτωβρίου 1995.
Πριν ξεκινήσει η Ρωή επίθεση, έζησε και εργάστηκε στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία.
Σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, ο Fedorenko είχε το διακριτικό κλήσης Arctic, συμμετείχε σε εχθροπραξίες στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Kherson και Avdiivka.
Επίσης, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την έναρξη της επίθεσης του ρωσικού στρατού, η μονάδα του μεταφέρθηκε στο Volchansk, όπου ο Fedorenko σκοτώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή των πολυώροφων κτιρίων στο Volchansk στην περιοχή του Kharkiv, έχοντας ήδη καταλάβει σχεδόν την μισή πόλη, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin τόνισε ότι στόχο της Ρωσίας είναι «η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Rzeczpospolita (Πολωνικό ΜΜΕ): Ο στρατηγός Jakubczyk ανακλήθηκε από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ για ομοφοβία

Ο Πολωνός στρατηγός Artur Jakubczyk έχει κατηγορηθεί για ομοφοβία και ρατσισμό και ανακαλείται από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, αναφέρει το πολωνικό έντυπο Rzeczpospolita.
«Οι σύμμαχοι ζήτησαν να αντικαταστήσουν τον Πολωνό στρατηγό στο διεθνές στρατιωτικό αρχηγείο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, μετά από αίτημα των συμμάχων, η διαδικασία για την ανάκληση του στρατηγού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος για την ανάκληση του στρατηγού ήταν «παρατυπίες» κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τη θέση του επικεφαλής του τμήματος πολιτικής πληροφοριών της κοινής διεύθυνσης πληροφοριών και ασφάλειας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
«Ο Artur Jakubczyk ήταν στην επιτροπή του διαγωνισμού και ήθελε να δώσει προτίμηση σε μία από τις υποψήφιες, η οποία είναι από την Πολωνία, η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβική και ρατσιστική», αναφέρει η έκθεση.
Το Πολωνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε σε αυτές τις πληροφορίες και δεν υπερασπίστηκε τον στρατηγό του.
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα των συμμάχων, η διαδικασία ανάκλησης του ταξίαρχου A. Jakubczyk από το διεθνές στρατιωτικό αρχηγείο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ είναι σε εξέλιξη, δυστυχώς, είναι μια ακόμη μοιραία απόφαση προσωπικού των προκατόχων μας», δήλωσε το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας.

Το σύστημα φλογοβόλων TOS-2 υποστήριξε επιθετικά αεροσκάφη προς την κατεύθυνση Avdiivka

Το βαρύ σύστημα φλογοβόλων TOS-2 Tosochka της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου υποστήριξε επιθετικά αεροσκάφη στην κατεύθυνση Avdiivka, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στρατιώτες από το πλήρωμα του νεότερου βαρέως συστήματος φλογοβόλων TOS-2 «Tosochka» της ομάδας στρατευμάτων «Center» υποστήριξαν τις ενέργειες των μονάδων επίθεσης στην κατεύθυνση Avdiivka χτυπώντας με θερμοβαρικούς πυραύλους σε προπύργιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Το πλήρωμα TOS-2 χτύπησε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.
Η διόρθωση και ο έλεγχος της καταστροφής στόχων πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο από πληρώματα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
Ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec, Sergei Chemezov,
σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Mikhail Mishustin είπε ότι τα τελευταία βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS-2 Tosochka έχουν μεγάλη ζήτηση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία παράγονται πλέον μαζικά.
Τον Απρίλιο 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η παραγωγή των συστημάτων φλογοβόλων TOS-1A Solntsepek στη Ρωσία για το 2023 είχε αυξηθεί κατά 2,5 φορές.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν το Luhansk με 12 δυτικής κατασκευής πυραύλους 8 ATACMS και 4 Storm Shadow

Ο Ουκρανικός στρατός εκτόξευσε 12 πυραύλους δυτικής κατασκευής στην πόλη Luhansk, τέσσερις από τους οποίους καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
«Δώδεκα δυτικής κατασκευής πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Luhansk από ουκρανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ήταν 8 πύραυλοι ATACMS και 4 Storm Shadow.
Τέσσερις πύραυλοι καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αεράμυνας κοντά στην πόλη.

Οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν ανατολικά του Pokrovsk μεγάλη η επιτυχία του Ρωσικού στρατού

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Η κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο επικίνδυνη για τον ουκρανικό στρατό που δεν μπορεί να σταματήσει την ρωσική προέλαση.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της πόλης Novoselovka Pervaya που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka.
Οι πρώτες αναφορές για τον ρωσικό έλεγχο του οικισμού ήρθαν στα τέλη Ιουλίου.
Η ρωσική νίκη επιβεβαιώθηκε τόσο από Ρώσους όσο και από Ουκρανούς στρατιωτικούς δημοσιογράφους.
Η επίσημη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνει την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων καθαρισμού στην πόλη και στα περίχωρά της.
Οι ρωσικές θέσεις κοντά στη Novoselovka Pervaya διασφαλίστηκαν και η πόλη μετατράπηκε σε ρωσικό προπύργιο από όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ήδη επιθέσεις σε νέες ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στο χωριό Mezhevoe που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Novoselovka Pervaya.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα και απέκτησαν ερείσματα στα βόρεια προάστια του χωριού.
Συνολικά, μέσα σε μια ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα ευρύ μέτωπο περίπου 2,5 χιλιομέτρων έως 1 χιλιόμετρο σε βάθος στην ουκρανική άμυνα δυτικά της Novoselovka Pervaya.

Vovchansk_Battle_Map_Draft_August_4_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_4_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_4_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_4_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_4_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης