Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συναγερμός για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες - Αύξησε το επίπεδο συναγερμού

Αυστραλία: Συναγερμός για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες - Αύξησε το επίπεδο συναγερμού
Πολλαπλασιασμός των επιθέσεων με μαχαίρια τους τελευταίους μήνες στην Αυστραλία
Αύξησαν οι αρχές της Αυστραλίας το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στην επικράτεια σε «πιθανό» λόγω της ανόδου «εξτρεμιστικών ιδεολογιών», μετά από σειρά πρόσφατων αιματηρών ενεργειών.
«Το περιβάλλον ασφαλείας της Αυστραλίας επιδεινώνεται, είναι πιο ασταθές και πιο απρόβλεπτο», δήλωσε στον Τύπο ο διευθυντής της Australian Security Intelligence Organisation (ASIO, υπηρεσία αντικατασκοπίας και εσωτερικής ασφαλείας), Mike Burgess.
Όπως ανέφερε «ολοένα περισσότεροι Αυστραλοί ριζοσπαστικοποιούνται» και η χώρα είναι αντιμέτωπη με «απότομες αυξήσεις της πολιτικής πόλωσης».
Αν και δεν υπάρχει κάποιο απτό στοιχείο που να υποδεικνύει πως επίκειται «άμεση επίθεση», η ASIO εκτιμά ότι η απειλή θα είναι αυξημένη και μάλιστα, «άνω του 50%» κατά τον Burgess τους επόμενους 12 μήνες.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η βία με πολιτικά κίνητρα πλέον εντάσσεται μαζί με την κατασκοπεία και την ξένη ανάμιξη στις βασικές ανησυχίες μας ως προς την ασφάλεια».
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλασιασμό των επιθέσεων με μαχαίρια τους τελευταίους μήνες. Τον Απρίλιο 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, με τον 40χρονο δράστη να πέφτει νεκρός από πυρά της αστυνομίας, ενώ μετά από 2 ημέρες μαχαιρώθηκε ιερωμένος ασσυριακής εκκλησίας μέσα σε ναό στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια κηρύγματος που αναμεταδιδόταν απευθείας. Ο ίδιος επέζησε, ενώ στον 16χρονο δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για «τρομοκρατική ενέργεια»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης