Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky ανακοίνωσε την άφιξη 10 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Ο Zelensky ανακοίνωσε την άφιξη 10 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-88 HARM, κιτ καθοδήγησης βομβών ακριβείας, πυραύλους αέρος-αέρος AMRAAM και AIM-9X και βόμβες μικρής διαμέτρου
Μαχητικά F-16 έφτασαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Zelensky στο κανάλι του στο Telegram.
Μάλιστα ένα F-16 πέταξε πάνω από την Οδησσό και μετά κατευθύνθηκε στην Μολδαβία.
Το περιοδικό The Economist ανέφερε ότι τα πρώτα 10 από τα 79 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι αυτό συνέβη ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση Biden ενέκρινε τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου.
Επιπλέον, η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις με F-16, χρησιμοποιήθηκαν ως «όπλα αεράμυνας».

Αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Στις 10 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της άρχισαν να στέλνουν αμερικανικά μαχητικά στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, έδειξε ότι αυτά τα αεροπλάνα θα πετούσαν αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-88 HARM, κιτ καθοδήγησης βομβών ακριβείας, πυραύλους αέρος-αέρος AMRAAM και AIM-9X και βόμβες μικρής διαμέτρου.
Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal σημειώνει ότι οι Αμερικανοί επέτρεψαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα στο ρωσικό έδαφος μόνο «σε απάντηση σε επιθέσεις από εκείνη την πλευρά των συνόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης