Τελευταία Νέα
Διεθνή

Geopolitical Monitor: Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα εξαντλήσει τους πόρους των ΗΠΑ

Geopolitical Monitor: Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα εξαντλήσει τους πόρους των ΗΠΑ
"Η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι απίθανη για να αλλάξει η πορεία του πολέμου", γράφει ο Clackson
Η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαντλήσει τους πόρους των ΗΠΑ και θα αυξήσει τους κινδύνους πυρηνικού πολέμου, έγραψε ο Clackson, ιδρυτής της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Global Political Insights, σε άρθρο για το Geopolitical Monitor.
«Μια παρατεταμένη σύγκρουση κινδυνεύει να εξαντλήσει περαιτέρω τους πόρους των ΗΠΑ, επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν την σύγκρουση και να ευνοήσουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Clackson, η δεινή κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων λόγω έλλειψης πυρομαχικών, συστημάτων αεράμυνας και προσωπικού, καθώς και η πτώση του ηθικού των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, προκάλεσε «βαριές ζημιές» στην αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.
«Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία σχεδόν 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, αλλά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια σύγκρουσης, η αποτελεσματικότητα αυτής της υποστήριξης στο πεδίο της μάχης είναι αμφίβολη.
Η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι απίθανη για να αλλάξει η πορεία του πολέμου», γράφει ο Clackson.
Την ίδια στιγμή, η παράταση της σύγκρουσης, πιστεύει ο αναλυτής, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε «επιτυχία» για την Ουκρανία, αλλά μπορεί να προκαλέσει πυρηνική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης