Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Τα συστήματα λέιζερ των ΗΠΑ δεν είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση των υπερηχητικών όπλων

National Interest: Τα συστήματα λέιζερ των ΗΠΑ δεν είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση των υπερηχητικών όπλων
Πρόβλημα στη χρήση συστημάτων λέιζερ μπορεί να είναι διάφορες ουσίες στην ατμόσφαιρα, όπως υδρατμοί, άμμος, καπνός, που έχουν επίδραση διασποράς στις ακτίνες λέιζερ
Τα συστήματα λέιζερ που υπάρχουν επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση υπερηχητικών πυραύλων, γράφει το National Interest.
«Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας των λέιζερ είναι η ισχύς τους, η οποία πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τα 1000 κιλοβάτ.
Αυτή είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερη από την ισχύ του πιο σύγχρονου αναπτυγμένου τακτικού συστήματος λέιζερ», λέει το National Interest.
Επιπλέον, σημείωσε ότι πρόβλημα στη χρήση συστημάτων λέιζερ μπορεί να είναι διάφορες ουσίες στην ατμόσφαιρα, όπως υδρατμοί, άμμος, καπνός, που έχουν επίδραση διασποράς στις ακτίνες λέιζερ.
«Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
Παρά τα διάφορα επιτεύγματα, τα σύγχρονα συστήματα λέιζερ δεν μπορούν ακόμη να καυχηθούν για αξιοπιστία έναντι υπερηχητικών πυραύλων», αναφέρει το National Interest.
Τον Μάιο, ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επαρκή προστασία από υπερηχητικά όπλα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποθετική κατάσταση της «εκτόξευσης ενός υπερηχητικού πυραύλου από το Μούρμανσκ με ταχύτητα έξι χιλιάδων μιλίων την ώρα», ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το Πεντάγωνο δεν διαθέτει συστήματα για την αποτελεσματική καταπολέμηση τέτοιων απειλών στην τελική φάση της πτήσης του πυραύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης