Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σύστημα φλογοβόλων TOS-2 υποστήριξε επιθετικά αεροσκάφη προς την κατεύθυνση Avdiivka

Το σύστημα φλογοβόλων TOS-2 υποστήριξε επιθετικά αεροσκάφη προς την κατεύθυνση Avdiivka
Το πλήρωμα TOS-2 χτύπησε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων
Το βαρύ σύστημα φλογοβόλων TOS-2 Tosochka της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου υποστήριξε επιθετικά αεροσκάφη στην κατεύθυνση Avdiivka, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στρατιώτες από το πλήρωμα του νεότερου βαρέως συστήματος φλογοβόλων TOS-2 «Tosochka» της ομάδας στρατευμάτων «Center» υποστήριξαν τις ενέργειες των μονάδων επίθεσης στην κατεύθυνση Avdiivka χτυπώντας με θερμοβαρικούς πυραύλους σε προπύργιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Το πλήρωμα TOS-2 χτύπησε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.
Η διόρθωση και ο έλεγχος της καταστροφής στόχων πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο από πληρώματα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
Ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec, Sergei Chemezov, σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Mikhail Mishustin είπε ότι τα τελευταία βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS-2 Tosochka έχουν μεγάλη ζήτηση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία παράγονται πλέον μαζικά.
Τον Απρίλιο 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η παραγωγή των συστημάτων φλογοβόλων TOS-1A Solntsepek στη Ρωσία για το 2023 είχε αυξηθεί κατά 2,5 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης