Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο βρώμικος Σηκουάνας τινάζει στον αέρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Βέλγιο και Ελβετία αποσύρουν αθλητές

Ο βρώμικος Σηκουάνας τινάζει στον αέρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Βέλγιο και Ελβετία αποσύρουν αθλητές
Το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τρίαθλου μεικτής σκυταλοδρομίας και η Ελβετία αναγκάστηκε να αλλάξει το ρόστερ της, αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν
Σε... σκάνδαλο κινδυνεύουν να εξελιχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Γαλλία, καθώς όπως προκύπτει οι αθλητές έχουν μετατραπεί σε… πειραματόζωα.
Η Γαλλία δαπάνησε πολλά χρήματα για τον καθαρισμό του ποταμού, προκειμένου να αξιοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Μάλιστα, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, προκειμένου να «αποδείξει» πως ο ποταμός είναι καθαρός. Ωστόσο, οι προσδοκίες των Γάλλων για την αποκάθαρση του υδάτινου συμβόλου του Παρισιού έπειτα από 150 χρόνια παρακμής, έπεσαν στο κενό λόγω της νεροποντής κατά την τελετή έναρξης. Και κανένα πρόβλημα δεν θα είχε προκληθεί εάν η γαλλική κυβέρνηση δεν επέμενε ότι ο ποταμός Σηκουάνας είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή αθλημάτων.

Βέλγιο και Ελβετία αποσύρουν αθλητές λόγω λοιμώξεων

Το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τρίαθλου μεικτής σκυταλοδρομίας τη Δευτέρα και η Ελβετία αναγκάστηκε να αλλάξει το ρόστερ της, αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τρίαθλου την περασμένη εβδομάδα.
Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον αγώνα μετά την ασθένεια μιας από τις αθλήτριές του, της Claire Michel, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του. Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε την ασθένεια της Michel, η οποία αναφέρθηκε λίγες ημέρες αφότου κολύμπησε στον ποταμό Σηκουάνα κατά τη διάρκεια του τρίαθλου γυναικών την περασμένη Τετάρτη.
«Η BOIC και το Βελγικό Τρίαθλο πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσουν ότι τα "Βελγικά Σφυριά" δεν θα ξεκινήσουν αύριο τη μικτή σκυταλοδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η απόφαση, όπως και αυτή η ανακοίνωση, ελήφθη σε συνεννόηση με τις αθλήτριες και το περιβάλλον τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η Claire Michel, μέλος της σκυταλοδρομίας, είναι δυστυχώς άρρωστη και πρέπει να αποσυρθεί από τον αγώνα».
Η ανακοίνωση περιείχε επίσης αιχμηρά λόγια που φαίνεται να απευθύνονταν στους διοργανωτές: «Η COIB και το Βελγικό Τρίαθλο ελπίζουν ότι θα αντλήσουν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η εγγύηση των ημερών προπόνησης, των ημερών αγώνα και της μορφής του αγώνα, οι οποίες πρέπει να αποσαφηνίζονται εκ των προτέρων και να διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης».
Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, έπρεπε να αντικαταστήσει τον Adrien Briffod, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης.
Ο επικεφαλής ιατρός των ελβετικών Ολυμπιακών Αγώνων, Hanspeter Betschart, σημείωσε ότι δεν είναι σαφές αν η μόλυνση του Briffod σχετίζεται με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα. «Μια έρευνα των συναδέλφων μου από άλλες χώρες δεν αποκάλυψε μέχρι στιγμής καμία συσσώρευση γαστρεντερικών ασθενειών μεταξύ των αθλητών που ξεκίνησαν τον ατομικό αγώνα την περασμένη Τετάρτη», δήλωσε ο Betschart.
Οι διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού 2024 ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα ήταν σε «πολύ καλό» επίπεδο το πρωί των ατομικών αγώνων τρίαθλου.
«Το Παρίσι 2024 επιθυμεί να υπενθυμίσει σε όλους ότι η υγεία και η ευημερία των αθλητών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όσον αφορά τους αγώνες που διεξάγονται στον Σηκουάνα, οι έλεγχοι ποιότητας του νερού πραγματοποιούνται καθημερινά και η απόφαση για το αν θα προχωρήσει μια διοργάνωση λαμβάνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Παγκόσμιου Τρίαθλου, σε συντονισμό με το Παρίσι 2024, και με βάση τα αποτελέσματα και μια σειρά από κριτήρια (κυρίως υγείας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Τα δείγματα νερού που ελήφθησαν στον Σηκουάνα το πρωί των ατομικών αγώνων τρίαθλου έδειξαν ότι η ποιότητα ήταν σε επίπεδο που θεωρείται "πολύ καλό" σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Τρίαθλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναλύθηκαν και ανακοινώθηκαν την επόμενη ημέρα», προστίθεται εν μέρει στην ανακοίνωση.

Ανατριχιαστική μαρτυρία

Τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε από το κολύμπι στον μολυσμένο ποταμό περιέγραψε η Βελγίδα αθλήτρια, Jolien Vermeylen, η οποία κολύμπησε στον Σηκουάνα συμμετέχοντας στο τρίαλθο γυναικών. «Ενώ κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ», δήλωσε στο φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VTM, σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα Metro. Η Vermeylen τερμάτισε στην 24η θέση. Είπε ότι είχε καταπιεί πολύ νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα και ανησυχούσε για το τι θα έκανε στο σώμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης