Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση της Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του ΕΜΠ - Στο επίκεντρο οι ερευνητικές προτεραιότητες της Ελλάδας

Συνάντηση της Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του ΕΜΠ - Στο επίκεντρο οι ερευνητικές προτεραιότητες της Ελλάδας
Η  Z. Ράπτη υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των Πανεπιστημίων»
Το ερευνητικό τοπίο και οι ερευνητικές προτεραιότητες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και τα νέα προγράμματα έρευνας που δρομολογούνται, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, με τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π. Καθηγητή Ι.Κ. Χατζηγεωργίου και τον Αντιπρύτανη Έρευνας Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Καθηγητή Ε. Βαρβαρίγο..
Κατά τη συζήτηση, διερευνήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της έρευνας και η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, η σύνδεση της βιομηχανικής με την ακαδημαϊκή έρευνα και η προώθηση της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας.
Η κα Ράπτη υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των Πανεπιστημίων».
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγεωργίου εξέφρασε «τη σταθερή επιθυμία του Ιδρύματος για ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας και την απλοποίηση των διαδικασιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης