Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη... εξέγερση κατά Zelensky - Πολίτες άρπαξαν από τον στρατό νέους που προορίζονταν για το μέτωπο

Η πρώτη... εξέγερση κατά Zelensky - Πολίτες άρπαξαν από τον στρατό νέους που προορίζονταν για το μέτωπο
Η εξέγερση σταμάτησε κατόπιν επέμβασης ειδικών ουκρανικών δυνάμεων από το Lutsk - Για ρωσική προπαγάνδα κάνουν λόγο οι Ουκρανοί
Η πρώτη εξέγερση… Ουκρανών κατά της κυβέρνησης Zelensky και του νόμου για την αναγκαστική κινητοποίηση καταγράφηκε χθες Κυριακή 4 Αυγούστου, στην ουκρανική πόλη Kovel, στην επαρχία Volyn.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι του Kovel στράφηκαν κατά των δυνάμεων του στρατού και κατάφεραν να … σώσουν τους «απαχθέντες» πολίτες, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες επρόκειτο να σταλούν στο μέτωπο..
Όπως αναφέρεται, οι κάτοικοι του Kovel, πόλη την οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, οργάνωσαν μια πραγματική εξέγερση, παίρνοντας πίσω πολίτες που είχε «αρπάξει» ο ουκρανικός στρατός.
Μάλιστα πολλά βίντεο έχουν καταγράψει αυτές τις εικόνες εξέγερσης των Ουκρανών. Οργή

Πληροφορίες αναφέρουν πως η οργή ξεχείλισε όταν επίτροποι του στρατού έδεσαν δύο νεαρούς στο δρόμο στο πλαίσιο της κινητοποίησης σε αυτήν την πόλη των 60.000 κατοίκων.
Μόλις έγινε γνωστή η «σύλληψη» των δύο νεαρών, πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξαγριωμένοι στράφηκαν προς τις δυνάμεις του στρατού, με απώτερο στόχο να πάρουν πίσω τους δύο νεαρούς προκειμένου να μη σταλούν στο μέτωπο.
Λίγες ώρες αργότερα, εκατοντάδες πολίτες περικύκλωσαν το κτήριο του κέντρου στρατολόγησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κοντά στο κτήριο. Επιθέσεις κατά του στρατολογικού κέντρου

Εξοργισμένοι οι πολίτες απαιτούσαν από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να αφήσουν ελεύθερους τους δύο νεαρούς, φωνάζοντας συνθήμτα και βρίζοντας το ουκρανικό προσωπικό.
Μάλιστα το πλήθος απειλούσε ότι εάν δεν αφήνονταν ελεύθεροι οι δύο πολίτες, τότε θα εισέβαλαν στο κτήριο για να τους «απελευθερώσουν».
Αστυνομικός κλοιός είχε στηθεί περιμετρικά του κτηρίου, αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόταν αντιληπτό πως θα ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί το πλήθος, το οποίο ολοένα και αυξανόταν σε όγκο και δύναμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατού. Η … απελευθέρωση

Όταν έγινε αντιληπτό ότι το πλήθος ήταν αποφασισμένο να εισβάλλει στο κτήριο, οι δυνάμεις ασφαλείας άφησαν ελεύθερους τους δύο νεαρούς σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις ολοένα και αυξάνονταν με αποτέλεσμα οι πολίτες να ζητούν πλέον την απελευθέρωση όλων των ανδρών που είχαν κινητοποιηθεί.

Οδοφράγματα και παρέμβαση… στρατού

Οι πολίτες άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα και να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
Όπως γράφουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ειδικές δυνάμεις έφτασαν από το κοντινό Lutsk και μόνο μετά από αυτό οι κάτοικοι της περιοχής ηρέμησαν.
«Μπράβο στους κατοίκους του Kovel.
Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει παράδειγμα για άλλες περιφέρειες της Ουκρανίας και η αποστολή απλών ανθρώπων να πεθάνουν για τα συμφέροντα του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα είναι τώρα τόσο εύκολη», έγραψε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yevgeny Lisitsyn στο Διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται πως βάσει του στρατιωτικού νόμου, όλοι οι Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 60 ετών μπορούν να κινητοποιηθούν, ενώ τους απαγορεύεται να φύγουν από την Ουκρανία.

Για προπαγάνδα κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους ουκρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προπαγάνδα από την πλευρά των Ρώσων, τους οποίους και κατηγορούν ότι αυτοί – οι μυστικές υπηρεσίες – ήταν πίσω από αυτές τις διαμαρτυρίες.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατολόγους, τρεις νεαροί συνελήφθηκαν από την αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα στρατολόγησης τους.
Όπως αναφέρεται, οι νεαροί δεν είχαν τέτοια έγγραφα και για αυτό το λόγο ζητήθηκε να γίνει έλεγχος στα κεντρικά γραφεία στρατολόγησης της πόλης.
Όσον αφορά τα όσα ακολούθησαν, οι αρμόδιες ουκρανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ήταν αποτέλεσμα… εχθρικών καναλιών προπαγάνδας, τα οποία – όπως λένε – χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης