Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έρχεται κραχ στην φούσκα του ελληνικού χρηματιστηρίου – Πτώση -16% στις 1.200 μον. στο βασικό σενάριο, στο χάος 950 μον.

Έρχεται κραχ στην φούσκα του ελληνικού χρηματιστηρίου – Πτώση -16% στις 1.200 μον. στο βασικό σενάριο, στο χάος 950 μον.
Δίκαιη αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστήριου είναι οι 1.200 μον. στο βασικό σενάριο - Στο σενάριο χάους 1000 με 950 μονάδες
Το κραχ στις αγορές συνεχίζεται λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή και στα σενάρια ύφεσης στις ΗΠΑ...
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στο ξεφούσκωμα της ακραίας φούσκας στο ελληνικό χρηματιστήριο... επιτέλους... τα ψέματα θα τελειώσουν, η ονειροφαντασία της δήθεν επενδύσιμης ελληνικής αγοράς τελειώνει...

Εδώ και πολύ καιρό τονίζει το ΒΝ (bankingnews) ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι φούσκα, κατασκεύασμα και η δίκαιη αποτίμηση είναι 1200 με 1.150 μονάδες και στο σενάριο χάους οι 1.000 με 950 μονάδες.
Το πιστεύουμε ακράδαντα και με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ και στην Δύση... νομοτελειακά η φούσκα θα ξεφουσκώσει...
Το bankingnews ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα και το πρώτο μεταξύ οποιουδήποτε αναλυτή που προειδοποίησε ότι οι 1.500 μονάδες ήταν το υψηλό 2024 και δεν θα το ξαναδούμε... το κακό σενάριο τώρα αρχίζει να εκτυλίσσεται και θα δώσει επιτέλους ανάσα στην ακραία φούσκα του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Είμαστε οπαδοί της μεγάλης διόρθωσης ώστε να φύγει ο ακραίος αέρας που κατέκλυσε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν κρύβει αξίες είναι απλά μια πλασματική φούσκα.

Δίκαιη αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστήριου δεν είναι οι 1.430 μον. αλλά οι 1.200 μον. στο βασικό σενάριο - Στο σενάριο χάους 1000 με 950 μονάδες.

Δεν θεωρούμε τα τρέχοντα επίπεδα του Γενικού Δείκτη τις 1.430 μονάδες (2 Αυγούστου 2024) ρεαλιστική αποτίμηση αλλά τις 1.200 μονάδες δηλαδή θεωρούμε ότι μια πτώση -16% θα έφερνε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σε μια δίκαιη ζώνη αποτίμησης... εν μέσω πολέμου στην Μέση Ανατολή. 

Θεωρούμε ότι όλα έχουν προεξοφληθεί.
Τα τραπεζικά και εταιρικά κέρδη έχουν προεξοφληθεί.
Τα καλά νέα έχουν προεξοφληθεί.

Η κυβέρνηση έχει τελειώσει από αφήγημα, είναι ξεκάθαρο βρίσκεται σε ζώνη φθοράς.

Το ελληνικό χρέος της κεντρικής διοίκησης είναι στάσιμο στα 405 δισεκ. όπως στάσιμο είναι και της Γενικής Κυβέρνησης στα 356 δισεκ.
Η αδυναμία μείωσης σε απόλυτα μεγέθη είναι απόδειξη αδυναμίας.

Η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τον τουρισμό το 2024, αν και τα φορολογικά έσοδα πηγαίνουν καλά.... αλλά 3 δισεκ. φόροι δεν έχουν πληρωθεί.

Δεν βλέπουμε κάποιο σοβαρό αφήγημα για την Ελλάδα, ότι θα αναβαθμιστεί σε ώριμη αγορά το ελληνικό χρηματιστήριο αρχές 2026 είναι κίνηση υψηλού ρίσκου.
Η κυβέρνηση απλά τροφοδοτεί ένα σύστημα με δανειακά, όπως είναι και ο χρεοκοπημένος ισολογισμός της ΝΔ που παράγει χρέη 54 εκατ τον χρόνο…
Το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδος είναι δούλεψε για να φας και κλέψε για να έχεις… αυτή είναι η πικρή αλήθεια... τονίζαμε πρόσφατα και αυτό δεν έχει αλλάξει...

Υποσημείωση

Το bankingnews από τον Απρίλιο του 2024 προτείνει πωλήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και μείωση θέσεων παντού γιατί απλά θεωρούμε φούσκα την αγορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης