Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με επίκεντρο τις επενδύσεις στον τουρισμό

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με επίκεντρο τις επενδύσεις στον τουρισμό
Aφετηρία γόνιμων συνεργασιών για την προώθηση των τουριστικών ροών και επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών η συνάντηση, σύμφωνα με την Όλγα Κεφαλογιάννη
Στη δυναμική τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα που δίνει εξαιρετικές ευκαιρίες, οι οποίες την τοποθετούν στην πρώτη γραμμή του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τους θεσμικούς επενδυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εστίασε ο Πρέσβης των ΗΑΕ, Αli Al Dhaheri, κατά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε στον Πρέσβη των Εμιράτων τη σημασία της αγοράς των ΗΑΕ για τον ελληνικό τουρισμό, λόγω της δυναμικής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της.
Μάλιστα, η Υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε το ευνοϊκό επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα για άμεσες παραγωγικές επενδύσεις στον τουρισμό, σε τομείς που συντελούν στη διαφοροποίηση του προϊόντος και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έδωσε βαρύνουσα σημασία στο πράσινο πρόσημο μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι η υπηρεσία μιας στάσης για τις τουριστικές επενδύσεις (one stop shop), που λειτουργεί επιτυχώς εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και η νομοθεσία που διαρκώς επικαιροποιείται και προβλέπει επενδυτικά προϊόντα και εργαλεία, συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Ακόμη, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη συνεχή ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας και του πλήθους των επιλογών που προσφέρει, ενώ παρουσίασε τις δυνατότητες για την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του εθνικού δικτύου μαρίνων αλλά και την ανάγκη για νέες υποδομές.
Ο Αli Al Dhaheri ευχαρίστησε την κα Όλγα Κεφαλογιάννη για τη θερμή υποδοχή και την ουσιαστική συζήτηση, με την Υπουργό Τουρισμού να επισημαίνει ότι η συνάντηση σηματοδοτεί την αφετηρία γόνιμων συνεργασιών για την προώθηση των τουριστικών ροών και επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι τον Πρέσβη συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, Ahmed Alkhateri, ενώ την Υπουργό Τουρισμού πλαισίωσαν συνεργάτες της και υπηρεσιακά στελέχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης