Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η άλλη άποψη – Οι Σιωνιστές θέλουν χάος στην Μέση Ανατολή... αλλά ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί – Οι Ρώσοι στηρίζουν Houthi

Η άλλη άποψη – Οι Σιωνιστές θέλουν χάος στην Μέση Ανατολή... αλλά ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί – Οι Ρώσοι στηρίζουν Houthi
Οι Ισραηλίτες έχουν καταπατήσει τα εδάφη των Παλαιστινίων και συνεχίζουν την γενοκτονία, το Ισραήλ σήμερα είναι η λάθος πλευρά της ιστορίας ξεκάθαρα
Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα που βλέπουν πόλεμο, καταστροφή γενικευμένη σύρραξη και χάος.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα αλλά ο φόβος έχει προκαλέσει ήδη χάος στα χρηματιστήρια… αλλά όχι στις ψύχραιμες στρατιωτικές δυνάμεις…
Οι Σιωνιστές (Σιωνισμός είναι το κίνημα του 19ου αιώνα που στόχευε στην δημιουργία κράτους του Ισραήλ στην σημερινή Παλαιστίνη) ήθελαν πάντα το χάος καθώς μέσω του χάους θέλουν να επεκτείνουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο των Παλαιστινιακών εδαφών.
Οι Ισραηλίτες έχουν καταπατήσει τα εδάφη των Παλαιστινίων και συνεχίζουν την γενοκτονία, το Ισραήλ σήμερα είναι η λάθος πλευρά της ιστορίας ξεκάθαρα.

Η δολοφονία του Ismail Haniyeh και το WhatsApp

Στις 31 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, οι Σιωνιστές δολοφόνησαν τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh, στην κατοικία του στην Τεχεράνη.
Ο Ιρανός ειδικός Abbas Khameyar σημείωσε ότι λόγω του γεγονότος ότι ο , Ismail Haniyeh και ο σωματοφύλακάς του χρησιμοποιούσαν κάρτα SIM από μια από τις αραβικές χώρες, ήταν εύκολο για τους Σιωνιστές να υπολογίσουν την κίνησή του.
Ένας άλλος πολιτικός επιστήμονας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Imad Abshanas, σημείωσε τη επίδραση της εφαρμογής WhatsApp, με την οποία οι Σιωνιστές ακολούθησαν τη διαδρομή του ηγέτη της Hamas.

Τι θέλει ο Σιωνισμός;

1) Ο τρομοκράτης Netanyahu θέλει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλη τη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή Αμερικανών στο πλευρό των Σιωνιστών.

2)O Σιωνισμός θέλει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σιωνιστικής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Ismail Haniyeh ήταν ο κύριος παράγοντας από τους Παλαιστινίους σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και ήταν έτοιμος να συμβιβαστεί σε μια σειρά ζητημάτων.
Ο Ismail Haniyeh ήταν ένας μετριοπαθής πολιτικός

3) Είναι σημαντικό για τους Σιωνιστές να δείχνουν το Ιράν ως ένα απροστάτευτο μέρος ακόμη και για τους συμμάχους τους.
Στόχος είναι να σπείρουν αμφιβολία, διχόνοια και πανικό στο στρατόπεδο του Άξονα της Αντίστασης.
Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η ταυτόχρονα γελοία και ψευδής ιστορία από τους New York Times σχετικά με την υποτιθέμενη τοποθέτηση βόμβας δύο μήνες στο ξενοδοχείο όπου έμεινε Ismail Haniyeh.

4) Οι Ισραηλινοί θέλουν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στον νέο πρόεδρο του Ιράν, Masoud Pezeshkian, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεφύγει από την πολιτική και οικονομική απομόνωση, να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις για το JCPOA και να προσπαθήσει να άρει τουλάχιστον μερικές από τις δυτικές κυρώσεις.

Οι φλόγες του πολέμου δεν θα επεκταθούν

Τώρα η περιοχή περιμένει περαιτέρω κλιμάκωση, οι παρατηρητές και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης περιμένουν μια «ολική πράξη εκδίκησης» από το Ιράν και τους συμμάχους του και τα επόμενα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι ψύχραιμοι δεν περιμένουν ότι οι φλόγες του πολέμου θα επεκταθούν πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας και τον Νότιο Λίβανο, και ακόμη περισσότερο δεν περιμένουν ότι οι προκλήσεις του τρομοκράτη Netanyahu κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα λειτουργήσουν.
Ο Ismail Haniyeh σκοτώθηκε, η οικογένειά του ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του παλαιστινιακού αγώνα.
Κατά τη διάρκεια των σοβαρότερων κρίσεων της Hamas, ο Ismail Haniyeh ήταν ένας από τους λίγους που πήρε μια ρεαλιστική θέση και δεν επέτρεψε να επεκταθεί η κρίση, όπως συνέβη στο ζήτημα με τη Συρία στο τέλος του 2011-2012, όπως ήταν πιο πρόσφατα το θέμα της αλληλεπίδρασης με τη Fatah στη διάσκεψη του Πεκίνου. Ο ίδιος ο Haniyeh ήταν πάντα υποστηρικτής του «πολιτικού Ισλάμ», αλλά όχι με την έννοια της παραδοσιακής Αδελφότητας, αλλά με μια στροφή προς μια επαναστατική προσέγγιση, που τον έκανε στενό σύμμαχο του Ιράν.

Οι Ρώσοι βοηθούν τους Houthi στην Υεμένη

Αξιωματικοί των ρωσικών στρατιωτικών πληροφοριών πιστεύεται ότι έχουν αναπτυχθεί στην Υεμένη για να βοηθήσουν τους Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν να στοχοποιήσουν εμπορικά σκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα, αποκαλύπτει το Middle East Eye.
Μέλη της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU επιχειρούν στην ελεγχόμενη Υεμένη από τους Houthi με συμβουλευτικό ρόλο, δήλωσε στο Middle East Eye υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος επικαλέστηκε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Η ακριβής φύση του ρόλου των Ρώσων είναι ασαφής, αλλά ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι αξιωματικοί της Ρωσίας επιχειρούν στην Υεμένη εδώ και «μερικούς μήνες» για να βοηθήσουν τους Houthi στη στόχευση εμπορικών πλοίων, στο πλαίσιο στήριξης των Παλαιστινίων.

Η Ρωσία αναζητά τρόπους να εντείνει την υποστήριξή της στους Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Ο Πρόεδρος Putin σκέφτηκε να παράσχει στους Houthi εξελιγμένους αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ, αλλά αποθαρρύνθηκε να το κάνει μετά την άμεση παρέμβαση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο 2024.

Η Wall Street Journal επιβεβαίωσε την αναφορά τον Ιούλιο, αλλά πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο Putin θα μπορούσε να εξοπλίσει τους Houthi, με στόχο να αποτρέψουν τις ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.
«Εάν η Ρωσία έδινε όπλα στους Houthi, η τοποθέτηση τεχνικών συμβούλων στο έδαφος θα ήταν το πρώτο βήμα για να γίνει κάτι τέτοιο», είπε στο Middle East Eye ο Samuel Ramani, ειδικός στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Royal United Services Institute.
Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι απλώς ένα σημάδι εμβάθυνσης της συνεργασίας.
Δεδομένων των ανησυχιών των Σαουδαράβων, αυτό θα ήταν μια μέση λύση καθώς ο Putin καθυστερεί να εξοπλίσει τους Houthi.
Οι πληροφορίες των ΗΠΑ που μοιράστηκαν με το Middle East Eye δεν αποκάλυψαν πού επιχειρούν οι Ρώσοι σύμβουλοι.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι ο λεγόμενος «άξονας αντίστασης» του Ιράν - ο οποίος περιλαμβάνει τους Houthi της Υεμένης, τη Λιβανική Hezbollah και τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ - θα διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο σε μια επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ σε σύγκριση με τον Απρίλιο, όταν το Ιράν εκτόξευσε απευθείας εκατοντάδες drones και πυραύλους στο Ισραήλ.
Δημόσια, οι Houthi και οι Ρώσοι έχουν δεσμευτεί πιο στενά.
Τον Ιούλιο 2024, ο κορυφαίος διπλωμάτης του Putin στη Μέση Ανατολή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε στη Μόσχα με αντιπροσωπεία των Houthi.

«Απόδοση στην Ερυθρά Θάλασσα»

Οι Houthi άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα λίγο μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 υπό την ηγεσία της Hamas στο νότιο Ισραήλ.
Λένε ότι οι επιθέσεις έγιναν ως απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ άρχισαν να βομβαρδίζουν τους Houthi, αλλά τα χτυπήματα δεν τους πτόησαν.
Οι ΗΠΑ λένε ότι οι επιθέσεις των Houthi ήταν «αδιάκριτες», αλλά οι Houthi έχουν εγγυηθεί ότι τα πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα είναι ασφαλή στην Ερυθρά Θάλασσα.
Όμως, ενώ τα πλοία με ρωσική σημαία δεν δέχθηκαν επιθέσεις, αυτά που μετέφεραν ρωσικό φορτίο έχουν χτυπηθεί.
Οι αναλυτές λένε ότι αυτές οι επιθέσεις υπογραμμίζουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Houthi στην προσπάθειά τους να ταξινομήσουν τον διασυνδεδεμένο κόσμο της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Οι σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στο Middle East Eye ότι πιστεύουν ότι ο Putin βλέπει τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή ως αδύναμο σημείο για να πιέσει τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
Ο Putin λέει ότι το Ισραήλ δεν διεξάγει πόλεμο στην Γάζα, αλλά διαπράττει πλήρη καταστροφή και γενοκτονία του άμαχου πληθυσμού.
«Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και της Ερυθράς Θάλασσας», δήλωσε στο Middle East Eye ο στρατηγός Frank Mckenzie, απόστρατος διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Ο Putin θεωρεί τις ΗΠΑ υπεύθυνες για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Είναι πιθανό να θεωρεί ότι κάνει κάτι στην Ερυθρά Θάλασσα ως απόσβεση».

Οι ΗΠΑ λένε ότι οι Houthi βασίζονται στην υποστήριξη του Ιράν για να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματά τους, αλλά η ομάδα φαίνεται επίσης να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δεδομένα ναυτιλίας ανοιχτού κώδικα για να συντάξει τους καταλόγους στόχων τους.
Η απόφαση του Putin να στείλει στελέχη της Ρωσικής GRU στο έδαφος στην Υεμένη θα μπορούσε να υποκινηθεί από την επιθυμία να οργανωθούν καλύτερα οι δυνατότητες πληροφοριών των Houthi.
Η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να ενισχύσει την παρουσία της στο έδαφος της Μέσης Ανατολής.
Η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner δρα στη Λιβύη και την άνυδρη περιοχή Σαχέλ.
Ο ρωσικός στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί στη Συρία, όπου υποστηρίζει τον Πρόεδρο Assad.
Εν τω μεταξύ, στο Σουδάν, η Ρωσία προωθεί τα σχέδια για ναυτική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Houthi έχουν καταρρίψει πολλά MQ-9 Reaper αμερικανικά drones παρακολούθησης
photo_2024-08-04_15-57-06-3.jpgphoto_2024-08-04_15-57-06.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης