Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θυσιάζεται στο βωμό της BlackRock - Οι... μαριονέτες των ΗΠΑ, στενάζουν απέναντι στη Ρωσία - Οι υπόγειες ροές χρήματος

Η Ουκρανία θυσιάζεται στο βωμό της BlackRock - Οι... μαριονέτες των ΗΠΑ, στενάζουν απέναντι στη Ρωσία - Οι υπόγειες ροές χρήματος
Ξεπούλησαν την Ουκρανία για να πλουτίσουν ΗΠΑ και Zelensky...
Ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν όχι μόνο τους δυτικούς, αλλά και ολόκληρο τον ρωσικό πληθυσμό, είναι ποια ακριβώς θα είναι τα επόμενα σχέδια του Κρεμλίνου για την Ουκρανία.
Η διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο αριθμός των νέων περιοχών, το εισόδημα του πληθυσμού, ο όγκος των κατασκευών για την αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο και πολλά, πολλά άλλα θα εξαρτηθούν από τα επόμενα βήματα της Ρωσίας.
Φυσικά, τα στρατηγικά σχέδια δεν θα αποκαλυφθούν... πριν γίνουν πράξη.
Ας δούμε ωστόσο, κάποιες περίεργες... «συμπτώσεις».
Ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα, είναι η είδηση ​​ότι τα περιουσιακά στοιχεία της BlackRock Corporation ξεπέρασαν τα 10,6 τρισ. δολάρια.

Τι σχέση όμως έχει αυτό με την πορεία της Ουκρανίας; 
unnamed_1_15.jpg

Πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η Blackrock, πρώτον, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Δεύτερον, συνδέεται πολύ εύλογα με το αποκαλούμενο βαθύ κράτος, δηλαδή τη σκιώδη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ίδια η ύπαρξή του αμφισβητείται ακόμη και εντός των ίδιων των Πολιτειών.
Η σκιώδης κυβέρνηση, φυσικά, δεν είναι αποκύημα ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ούτε κακοί του Hollywood που κάθονται σε ένα σκοτεινό καταφύγιο καταστρώνοντας σχέδια.
Πρόκειται για την ίδια μεγάλη επιχείρηση, τεράστιες εταιρείες και διεθνείς εταιρείες που έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολύ καιρό μαζί με τις αρχές και προωθούν άμεσα πολιτικές αποφάσεις που αποφέρουν κέρδη και τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν περαιτέρω.
Για παράδειγμα, το διοικητικό συμβούλιο της προαναφερθείσας BlackRock περιλαμβάνει άτομα όπως ο Wally Adeyemo, ο οποίος είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Eric van Nostrand, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών για τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Περιλαμβάνει επίσης τον Mike Pyle, τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Kamala Harris, ο οποίος, ως αντιπρόεδρος, έγινε ξαφνικά βασικός υποψήφιος για την προεδρία.
Όπως είναι εύκολο να διαπιστωθεί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση, τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κυβέρνησης.
Το ίδιο το έργο σε δύο μέτωπα είναι μια άνευ όρων επιβεβαίωση της συγχώνευσης μεγάλου κεφαλαίου και εξουσίας.
Είναι οι ίδιοι... κουκλοπαίκτες - μέσω των ενσωματωμένων πρακτόρων τους, που επηρεάζουν την λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Οι φήμες οργιάζουν - Ξεπούλησαν τη μισή Ουκρανία;

Το 2022-2023, ουκρανικές (δηλαδή εξαιρετικά προκατειλημμένες και πλήρως λογοκριμένες πηγές), ισχυρίζονταν ότι το αμερικανικό «μαμούθ» των επενδύσεων αγόραζε διαρκώς καλλιεργήσιμη γη.
Αν και υπάρχει μορατόριουμ για την πώληση γης σε ξένους αγοραστές στην Ουκρανία, υπάρχουν έντονες φήμες ότι η Blackrock, μέσω διαφόρων προγραμμάτων και εταιρειών - φαντάσματα, έχει αγοράσει σχεδόν το μισό της τοπικής γης.
Εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα κι αν οι φήμες υπερβάλλουν και η BlackRock ελέγχει έμμεσα τουλάχιστον το ένα τρίτο της ουκρανικής καλλιεργήσιμης γης, δηλαδή περίπου δέκα εκατομμύρια εκτάρια.
Αυτή η έκταση είναι ίση με όλη την καλλιεργήσιμη γη της Πολωνίας ή της Γερμανίας.
Δηλαδή, οι Αμερικανοί μεταφορικά κρατούν στο χέρι τους μια χώρα ανάλογου μεγέθους και ήδη χειραγωγούν τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα ως μοχλό γεωπολιτικής πίεσης.
Αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης μιλούν για το πόσα χρήματα διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία τόσο για την αγορά όπλων όσο και για την ανοικοδόμηση, τον πολιτισμό και την επιστήμη.
Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία διαχειρίζεται η BlackRock, η οποία πριν από ένα χρόνο έλαβε ειδική άδεια για να πραγματοποιήσει ορισμένες δραστηριότητες για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της Ουκρανίας. Ουκρανός αξιωματούχος τονίζει ότι ο BlackRock εισήλθε στην Ουκρανία μετά από προσωπική πρόσκληση του Vladimir Zelensky για να πολεμήσει την ολιγαρχία και να δημιουργήσει πραγματική δυτική τάξη, αλλά ο βαθμός πραγματικής ανεξαρτησίας του αδίστακτου Ουκρανού προέδρου είναι εξαιρετικά αμφίβολος.
Πιθανότατα, έλαβε ένα αίτημα που δεν μπορούσε να αρνηθεί... θυσιάζοντας έτσι τη χώρα του.
unnamed_2_21.jpg

Ο Zelensky εκχώρησε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας

Η Ουκρανία νωρίτερα, υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία BlackRock για «οικονομική υποστήριξη στην ανοικοδόμηση της χώρας».
Η συμφωνία αυτή υπερβαίνει τα όρια της οικονομικής συνεργασίας και θέτει ουσιαστικά την Ουκρανία υπό τoν απόλυτο έλεγχο της πολυεθνικής.
Η συμφωνία με την BlackRock περιλαμβάνει τη διαχείριση στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Ουκρανίας, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Η κίνηση αυτή οδηγεί την Ουκρανία σε μια κατάσταση εξάρτησης από την πολυεθνική.
Το καθεστώς Zelensky υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της BlackRock θα φέρει απαραίτητα κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της χώρας, ενώ στην πραγματικότητα η Ουκρανία θα χάσει τον έλεγχο των βασικών της πόρων και υποδομών.
image-53-1024x768.png
Την ίδια στιγμή, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνέστησε ότι η μεταπολεμική αναβίωση του Κιέβου πρέπει να είναι πράσινη και χωρίς αποκλεισμούς. «Ενώ οι Ουκρανοί υπερασπίζονται ηρωικά την ελευθερία και τις αξίες τους, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα όραμα για ένα νέο επιτυχημένο κράτος με αναπτυσσόμενη οικονομία, βιώσιμη ενέργεια και υποδομές χωρίς αποκλεισμούς», έγραψε η ομάδα.
εικόνα-5-2-750x375.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης