Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοκύλισμα στο Μπανγκλαντές: 300 νεκροί στις πορείες - Μπήκαν στην κατοικία της πρωθυπουργού, παραιτήθηκε, έφυγε από τη χώρα

Αιματοκύλισμα στο Μπανγκλαντές: 300 νεκροί στις πορείες - Μπήκαν στην κατοικία της πρωθυπουργού, παραιτήθηκε, έφυγε από τη χώρα
Έκρηξη βίας μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις φοιτητών 
Πρωτοφανής κρίση σημειώνεται στο Μπαγκλαντές μετά από σειρά βίαιων επεισοδίων στους δρόμους της πρωτεύουσας που έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 300 πολίτες.
100 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε μια ημέρα, χθες Κυριακή 4 Αυγούστου σε μια απίστευτη έκρηξη βίας και συγκρούσεων με την αστυνομία.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους, ενώ σήμερα 5/8 εισέβαλαν στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Sheikh Hasina, η οποία παραιτήθηκε και έφυγε άρον άρον από τη χώρα, αποχωρώντας με στρατιωτικό ελικόπτερο προς την Ινδία, όπως μεταδίδει το BBC.
Μετά την είδηση ​​της παραίτησης της και τη φυγή της από τη χώρα, πολλά γραφεία τηςAwami League και σπίτια ηγετών σε όλη τη Ντάκα και άλλες περιοχές δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν, ανέφερε το Al Jazeera.
the-sheikh-hasina-led-bangladesh-government-has-declared-an-indefinite-nationwide-curfew-starting-at-044125557-16x9_0.avif
Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές, συνομιλεί με εξωστρατιωτικούς παράγοντες για την κατάσταση στην χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.
Την ίδια στιγμή, ο γιος της πρωθυπουργού απευθύνει έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.

«Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ ευμετάβλητη. Τι συμβαίνει, ούτε εγώ ξέρω».

«Θα οικοδομηθεί ένα νέο Μπαγκλαντές και μια πολιτική τάξη», λένε οι φοιτητές διοργανωτές

Μέλη της ομάδας διαμαρτυρίας Φοιτητές κατά των Διακρίσεων λένε ότι η εξουσία «πρέπει» να παραδοθεί στους «επαναστάτες φοιτητές και πολίτες», προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο «δεν θα γίνει αποδεκτό».
«Οι φασίστες και οι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη στο έδαφος της Βεγγάλης. σε κανέναν δεν θα δοθεί η ευκαιρία να δραπετεύσει», ανέφεραν οι συντονιστές Mohammed Nahid Islam και Asif Mahmud σε κοινή δήλωση στο Facebook.
«Μέχρι το βράδυ, αθώοι άνθρωποι, πολιτικοί κρατούμενοι και όσοι εξαφανίστηκαν βίαια πρέπει να απελευθερωθούν».

572ad490-14bd-4a1f-816f-16fbcc732bbd.jpg.webp

Διακοπή του Ίντερνετ

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ διακόπηκε σε όλο το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με παρόχους και οργανισμούς εποπτείας, την ώρα που στη χώρα σημειώνονται βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Η NetBlocks, οργανισμός εποπτείας του Ίντερνετ, έκανε λόγο για «αυξημένο αντίκτυπο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας» της διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ αξιωματούχος επιχείρησης εξειδικευμένης στην πώληση συχνοτήτων στους παρόχους πρόσβασης ανακοίνωσε πως «το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και το Ίντερνετ στις φορητές συσκευές έχουν αμφότερα διακοπεί».
Φοιτητές έχουν καλέσει σε πορεία προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνολικός απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές ανέρχεται πλέον σε 300 νεκρούς, μετά το θάνατο την Κυριακή, 94 ανθρώπων.

Bangladesh_Campus_Violence_88916.avif

ΟΗΕ: «Η σοκαριστική βία στο Μπανγκλαντές πρέπει να σταματήσει»

«Η σοκαριστική βία στο Μπανγκλαντές πρέπει να σταματήσει», τόνισε χθες Κυριακή το βράδυ ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Καθώς σχεδιάζεται μαζική πορεία στη Ντάκα αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα), και η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος κινητοποιείται εναντίον των διαδηλωτών, ανησυχώ βαθιά πως θα υπάρξουν νέες απώλειες ανθρωπίνων ζωών και καταστροφές», τόνισε ο κ. Tourk, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του στη Γενεύη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης