Αυτοκίνητο

Xiaomi: Οι κυρώσεις του Trump μας ώθησαν στο πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο

tags :
Xiaomi: Οι κυρώσεις του Trump μας ώθησαν στο πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Γνωστή για τα smartphones και τις οικιακές συσκευές της, η Xiaomi εισήλθε φέτος στην πυκνή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας, ως μέρος της στρατηγικής της να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.
Απόφαση της διοίκησης Trump να επιβάλει κυρώσεις στην κινεζική εταιρεία Xiaomi στις αρχές του 2021 ήταν ο καταλύτης για την απόφαση της εταιρείας να εξελίξει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lei Jun.
Μιλώντας σε ετήσια εκδήλωση στο Πεκίνο πριν από μερικές μέρες, ο Lei δήλωσε ότι η Xiaomi άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μετά από αυτό που αποκάλεσε «ένα ατύχημα», δηλαδή την ανακοίνωση τις τελευταίες ημέρες της διοίκησης Trump ότι η κινεζική εταιρεία μπήκε σε λίστα κυρώσεων των Η.Π.Α.
«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο που μου έλεγε ότι είχαμε δεχθεί κυρώσεις.
Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία», δήλωσε ο Lei, προσθέτοντας ότι η Xiaomi συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ίδια ημέρα, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
«Αν δεν ήταν ο τεράστιος αντίκτυπος των απροσδόκητων κυρώσεων των ΗΠΑ, δεν θα είχαμε εισέλθει βιαστικά στη σύνθετη αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Lei, ο οποίος έχει αναπτύξει μια φήμη στην Κίνα για εντυπωσιακές διαδικτυακές παρουσιάσεις προϊόντων (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης