Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rheinmetall: Τα γερμανικά συστήματα αεράμυνας Skynex άρχισαν να προστατεύουν τον ουρανό της Ουκρανίας

Rheinmetall: Τα γερμανικά συστήματα αεράμυνας Skynex άρχισαν να προστατεύουν τον ουρανό της Ουκρανίας

Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη σύλληψη αερομεταφερόμενων στόχων

Σχετικά Άρθρα
«Τα γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα πυροβολικού Skynex ήρθαν για να υπερασπιστούν τον ουκρανικό ουρανό».
Πλάνα αυτού του συστήματος κυκλοφόρησε σε ένα επίσημο βίντεο αφιερωμένο στην Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.
Το σύστημα αναπτύχθηκε από τη γερμανική Rheinmetall Air Defense και βρίσκεται σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.
Το κύριο καθήκον του συστήματος είναι η άμυνα σημείων.
Δεδομένου ότι τα όπλα δεν είναι αυτοκινούμενα, χρησιμοποιούνται για την προστασία αεροδρομίων, κρίσιμων υποδομών κ.λπ.
Η μπαταρία του συστήματος Skynex αποτελείται από τέσσερα πυροβόλα των 35 χιλιοστών, έναν σταθμό διοίκησης και ένα ραντάρ που εκτελεί τον κύριο εντοπισμό στόχων και καθοδήγηση όπλου.
Να σημειωθεί ότι τα πυροβόλα διαθέτουν και δικό τους σταθμό ραντάρ, ο οποίος συνδυάζεται με οπτικό σύστημα.
Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη σύλληψη αερομεταφερόμενων στόχων και η χρήση του οπτικού συστήματος εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια έναντι μικρών στόχων.
Αργότερα, ανώνυμες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στη Handelsblatt ότι η Ουκρανία θα λάβει τις δύο μπαταρίες νέων συστημάτων αεράμυνας αξίας 182 εκατομμυρίων ευρώ.
Η άμεση μεταφορά των συστημάτων συμπεριλήφθηκε στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τη γερμανική κυβέρνηση, το οποίο έλαβε η Ουκρανία στις αρχές του 2024 .
Να σημειωθεί ότι για το σύστημα Skynex, εκτός από την Ουκρανία, ενδιαφέρεται και μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που αυτή τη στιγμή δεν έχει αποκαλύψει η εταιρεία.
Επιπλέον, η Rheinmetall έχει ταξινομήσει επίσης τη χώρα που έχει παραγγείλει εκατοντάδες χιλιάδες φυσίγγια για τα πυροβόλα Oerlikon Mk3 των 35 mm που χρησιμοποιούνται από το σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης