Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης με Πεζικό, Πυροβολικό και Τεθωρακισμένα: Οι ΗΠΑ, η Ρουμανία και η Μολδαβία ξεκίνησαν την άσκηση Fire Shield 2024

Επίδειξη δύναμης με Πεζικό, Πυροβολικό και Τεθωρακισμένα: Οι ΗΠΑ, η Ρουμανία και η Μολδαβία ξεκίνησαν την άσκηση Fire Shield 2024

Ο αριθμός των φετινών ασκήσεων δεν αναφέρεται, αλλά πέρυσι περίπου 500 Μολδαβοί, Ρουμάνοι και Αμερικανοί στρατιώτες συμμετείχαν στις ασκήσεις

Σχετικά Άρθρα
Στη Μολδαβία ξεκίνησαν πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν τρεις χώρες, με στόχο την αύξηση της μεταξύ τους διαλειτουργικότητας.

Το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας ανέφερε σχετικά:

Από τις 5 έως τις 23 Αυγούστου φέτος, ο στρατός της Μολδαβίας θα πραγματοποιήσει πολυεθνικές ασκήσεις Fire Shield-2024 (ρουμανικά: Scutul de Foc – 2024) σε πολλά στρατιωτικά πεδία εκπαίδευσης.
Η εκπαίδευση, στην οποία θα συμμετέχουν Μολδαβοί, Ρουμάνοι και Αμερικανοί στρατιώτες, στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων και στην αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των στρατών των τριών χωρών.
Θα συμμετάσχουν μηχανοποιημένες μονάδες με στρατιωτικό εξοπλισμό και συστήματα πυροβολικού του μολδαβικού στρατού.
Θα κινηθούν σε δρόμους εθνικής σημασίας τις επόμενες ημέρες.
Η πολυεθνική άσκηση Fire Shield-2024 είναι μια προγραμματισμένη άσκηση και παραδοσιακά διεξάγεται στη Μολδαβία κάθε χρόνο από το 2015.
Στην άσκηση συμμετέχουν τα στρατιωτικά τμήματα των τριών χωρών που εκτελούν τακτικούς ελιγμούς με ζωντανές βολές από όπλα πεζικού και συστήματα πυροβολικού κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Κατά τη διάρκεια των πρακτικών ασκήσεων, ο στρατός εξασκήθηκε στην αλληλεπίδραση με μηχανοποιημένες μονάδες, τεθωρακισμένα οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Επιπλέον, τα δημοσιευμένα πλάνα από τις ασκήσεις του 2019 έδειξαν την πρακτική προσγείωσης από αεροσκάφος An-2.
Ο αριθμός των φετινών ασκήσεων δεν αναφέρεται, αλλά πέρυσι περίπου 500 Μολδαβοί, Ρουμάνοι και Αμερικανοί στρατιώτες συμμετείχαν στις ασκήσεις.
Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας ανακοίνωσε την ενίσχυση του στρατού του με 20 αμερικανικά HMMWV.
Τα HMMWV θα χρησιμοποιηθούν από τον στρατό της Μολδαβίας κατά τη διάρκεια εθνικής και διεθνούς εκπαίδευσης και ασκήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης