Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή στη Γάζα: Το Ισραήλ υποφέρει από «έλλειψη στρατιωτών» λόγω των μεγάλων απωλειών – Πάνω από 10.000 νεκροί και τραυματίες

Εισβολή στη Γάζα: Το Ισραήλ υποφέρει από «έλλειψη στρατιωτών» λόγω των μεγάλων απωλειών – Πάνω από 10.000 νεκροί και τραυματίες

Η εφημερίδα επέκρινε την Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ) ότι έκανε καλοκαιρινές διακοπές

Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 10.000 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από το ξέσπασμα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth την Κυριακή (4/8/2024) ανέφερε ότι περίπου 1.000 στρατιώτες μεταφέρονται κάθε μήνα στο τμήμα αποκατάστασης του υπουργείου Άμυνας λόγω τραυματισμών που υπέστησαν στον πόλεμο της Γάζας.
«Ο στρατός υποφέρει από έλλειψη τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πολύμηνων μαχών στη Γάζα», ανέφερε η εφημερίδα.
Η εφημερίδα επέκρινε την Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ) ότι έκανε καλοκαιρινές διακοπές από τις 22 Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου χωρίς να ψηφίσει νομοθεσία για την παράταση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
«Δεν υπήρξε τέτοια κατάσταση στην ιστορία του πολέμου του Ισραήλ όπου στρατιώτες να πολεμούν εντός εχθρικού εδάφους, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, για 10 συνεχόμενους μήνες», είπε στη Yedioth Ahronoth η μητέρα ενός Ισραηλινού στρατιώτη στην Ταξιαρχία Nahal του στρατού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, γυναίκες στρατιώτες που υπηρετούσαν στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν ενημερώθηκαν απροσδόκητα για μια επιπλέον παράταση της θητείας τους για τέσσερις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης