Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ – Ο Zelensky δεν πηγαίνει στην πρώτη γραμμή λόγω χάους - ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία ηττήθηκε – Πέφτουν Toretsk, Pokrovsk

Σοκ – Ο Zelensky δεν πηγαίνει στην πρώτη γραμμή λόγω χάους - ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία ηττήθηκε – Πέφτουν Toretsk, Pokrovsk
Harry Tabach (ΝΑΤΟ, αρχηγός πολεμικού Ναυτικού ΗΠΑ): Η Ουκρανία ηττήθηκε, θα συμβιβαστεί με όρους Ρωσίας – Οι ΗΠΑ την πρόδωσαν - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Zelensky ακύρωσε για πρώτη φορά επίσκεψη στην πρώτη γραμμή λόγω χάους
(upd13) Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση στην Ουκρανία.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στο Toretsk στο οποίο ξεκινάει επίθεση, ενώ έφθασαν και στο Pokrovsk αφού διένυσαν 17 με 18 χιλιόμετρα προέλασης δυτικά της Avdiivka.
Στο μέτωπο από το Kharkiv έως την Zaporizhia οι Ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, οι μάχες είναι σφοδρές, υποχρεώνοντας τον Zelensky να ακυρώσει επίσκεψη στην πρώτη γραμμή λόγω χάους…
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, απόστρατος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Harry Tabach έκανε μια σοκαριστική δήλωση, η Ουκρανία ηττήθηκε και νομοτελειακά θα αποδεχθεί τους Ρωσικούς όρους ειρήνης…
Κατά τον πρώην αξιωματικό της CIA Larry Johnson, η Ρωσία θα καταστρέψει σύντομα τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία…
Οι Ουκρανοί δεν ελπίζουν πλέον βλέπουν να έρχεται το τέλος και το τέλος της Ουκρανίας θα είναι άδοξο…

Harry Tabach (ΝΑΤΟ, αρχηγός πολεμικού Ναυτικού ΗΠΑ): Η Ουκρανία ηττήθηκε, θα συμβιβαστεί με όρους Ρωσίας – Οι ΗΠΑ την πρόδωσαν

Η Ουκρανία θα πρέπει να συμβιβαστεί με τους όρους της Ρωσίας, αφού έχει ήδη χάσει, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του επιτελείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, απόστρατος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Harry Tabach σε συνέντευξή του σε ουκρανικό κανάλι.
«Θα πρέπει να μπείτε σε διαπραγματεύσεις όχι με τους όρους σας, αυτό λέγεται απώλεια», είπε, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς.
Σύμφωνα με τον Harry Tabach, θα είναι δυνατό να συζητηθεί ποιος φταίει για αυτήν την ήττα αργότερα, αλλά σε αυτό το στάδιο, δεν θα αλλάξει τίποτα, πιστεύει ο Tabakh, η Δύση θα αναγκάσει την Ουκρανία να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
«Θα καταλάβουμε ποιος φταίει αργότερα, αλλά έχασε η Ουκρανία και δεν έχει επιλογή ή θα καταρρεύσει ως κράτος ή θα πάει σε διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο Harry Tabach

Οι ΗΠΑ σχεδίασαν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και μετά την πρόδωσαν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία για να επιτύχουν πολιτικούς στόχους και μετά την πρόδωσαν, δήλωσε ο Harry Tabach.
«Η Ουκρανία προδόθηκε, πρώτα απ' όλα, από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Ουκρανία προδόθηκε και τη χρησιμοποιούν για τους πολιτικούς τους στόχους που έθεσαν απέναντι στον Putin.
Όπως σημείωσε ο Harry Tabach, υπάρχει τώρα μια «δύσκολη κατάσταση» στην Ουκρανία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολλές απώλειες και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα όπλα.
«Όλος ο Ουκρανικός στρατός δίνει μάχες χωρίς πυρομαχικά, χωρίς αεροσκάφη, χωρίς τεθωρακισμένα οχήματα.
Αυτό είναι καθαρή προδοσία και η θυσία της Ουκρανίας για χάρη των πολιτικών φιλοδοξιών», κατέληξε ο Harry Tabach.

Alaudinov (Ρωσία): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2024 με ρωσική νίκη

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί το 2024 με ρωσική νίκη υποστήριξε ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων και αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
«Νομίζω είναι ξεκάθαρο.
Φέτος θα κλείσουμε αυτό το θέμα σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και θα το κλείσουμε με τη νίκη μας» υποστήριξε ο Alaudinov.
Όπως έχει πει στο παρελθόν, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς δεν έχει τη δύναμη και τα μέσα να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Zelensky ακύρωσε για πρώτη φορά επίσκεψη στην πρώτη γραμμή λόγω χάους

Ο Vladimir Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ακύρωσε για πρώτη φορά ταξίδια στα εδάφη της πρώτης γραμμής του μετώπου λόγω του χάους που επικρατεί, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Υπήρχαν φήμες ότι ο Zelensky ήθελε να πάει στην περιοχή του Kharkiv  και ειδικά στην πόλη Vovchansk και σε άλλα μέρη όπου γίνονται μάχες, και του είπαν ότι δεν μπορούσε να το κάνει.
Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό να ακυρώσει το ταξίδι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το καθεστώς του Κιέβου μάλλον δεν γνωρίζει πλήρως πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα, ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι ίσως ο ίδιος ο Zelensky αρχίζει να αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα της κατάστασης.
«Η Ουκρανία εξακολουθεί να χάνει έδαφος, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προφανώς δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στη ρωσική επίθεση», κατέληξε ο ειδικός.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 1.750 στρατιώτες.
Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι ATACMS και τέσσερα SCALP-EG, καθώς και επτά βλήματα HIMARS.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky πρέπει να παραιτηθεί – Ο αρχηγός στρατού Alexander Syrsky είναι ανίσχυρος

Ο Vladimir Zelensky θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός Soskin.
«Πρέπει να σχηματίσουμε μια προσωρινή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Zelensky να παραιτηθεί».
Σύμφωνα με τον Soskin, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν προς τα εμπρός στο μέτωπο και ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, είναι αδύναμος.
Παράλληλα, ο Soskin υπενθύμισε ότι το καθεστώς του Κιέβου παραβιάζει το Σύνταγμα, αφού έχουν ήδη παρέλθει όλες οι πιθανές προθεσμίες για εκλογές.
«Πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι ο Zelensky, στην πραγματικότητα, έχει χάσει όλη η δύναμή του», κατέληξε ο Soskin.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Μοιραία κίνηση - Η Ρωσία θα καταστρέψει σύντομα τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία μόλις καθορίσει τη θέση τους, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Όταν καθορίσουν πού βρίσκονται αυτά τα αεροπλάνα, η Ρωσία θα τα καταστρέψει.
Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουν»
Όπως σημείωσε ο ειδικός, τα μαχητικά F-16 μπορούν επίσης να φέρουν πυρηνικά όπλα.
Από αυτή την άποψη, πιστεύει ο Larry Johnson, η Ρωσία μπορεί να τα εκλάβει ως υπαρξιακή απειλή και να λάβει όλα τα μέτρα για να τα καταστρέψει.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η ουκρανική αεράμυνα δεν είναι πλέον σε θέση να αντέξει τους ρωσικούς πυραύλους, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταχεία καταστροφή των αμερικανικών αεροσκαφών.
«Ως εκ τούτου, η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία είναι μάλλον μια συμβολική χειρονομία, αλλά αυτή είναι μια μοιραία συμβολική χειρονομία», κατέληξε ο Larry Johnson.
Ο Zelensky ανακοίνωσε την άφιξη των αεροπλάνων F-16.
To περιοδικό Economist ανέφερε ότι τα πρώτα δέκα από τα 79 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν παραδοθεί στη Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι αυτό συνέβη ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση Biden ενέκρινε τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου.

Η Ουκρανία εναποθέτει τις ελπίδες της στα F-16 αλλά υποχωρεί μαζικά, έσπασε η βασική γραμμή άμυνας

Ενώ η Ουκρανία…προβάλει την άφιξη των πρώτων μαχητικών F-16, τα οποία δεν έχουν ακόμη εισέλθει στη μάχη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την Ρωσική προέλαση και υποχωρούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο ανατολικό μέτωπο.
Τη νύχτα της 5ης Αυγούστου, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε μια σειρά στόχων στο στρατηγικό πίσω μέρος της Ουκρανίας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου, όπου οι τοπικές αναφορές επιβεβαίωσαν χτυπήματα σε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Bila Tserkva.
Αυτή ήταν η τρίτη ρωσική επίθεση στην περιοχή μέσα σε μια εβδομάδα.
Περισσότεροι στόχοι καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στην πόλη Vinnitsya και στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβαναν τον τοπικό σιδηροδρομικό κόμβο και σημεία προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν στρατιωτικές αποθήκες στο τοπικό αεροδρόμιο στο Dnipro.
Περισσότερα πλήγματα στόχευαν τις περιοχές Sumy και Poltava, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν τις ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες στην περιοχή του Kharkiv.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις στις παραμεθόριες περιοχές αλλά τα πλήγματά τους απωθήθηκαν.
Η ρωσική κυριαρχία στον αέρα και οι συνεχείς καταστροφικές επιθέσεις εντός της Ουκρανίας υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην πρώτη γραμμή.
Μεγάλες ουκρανικές εφεδρείες που ρίχτηκαν στις μάχες στην περιοχή του Kharkiv επέτρεψαν στον ουκρανικό στρατό να σταματήσει τη ρωσική προέλαση στις συνοριακές περιοχές.
Το μέτωπο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε αυτόν τον τομέα τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν σιγά σιγά τη ζώνη ελέγχου τους στο Vovchansk, πολεμώντας για κάθε κτίριο στους κεντρικούς δρόμους.
Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθέσεων στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν πρόσφατα την ουκρανική άμυνα κατά μήκος του καναλιού και απέκτησαν βάση στους δρόμους των περιοχών Oktyabr και Novy.
Παρά την αντίσταση της ουκρανικής φρουράς στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και να συνεχίσουν ελαφρώς να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους.
Η περιοχή του Toretsk παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα πεδία μάχης για τον ουκρανικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων στα χωριά στα περίχωρά της, ρωσικές ομάδες επίθεσης κατάφεραν να πλησιάσουν τα διοικητικά σύνορα και να εισέλθουν στην πόλη Toretsk, απωθώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους υπόλοιπους οικισμούς στα περίχωρά της.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανταγωνίζονται ήδη τις επιχειρήσεις καθαρισμού στο δυτικό τμήμα του Zaliznoe, γύρω από την ουκρανική φρουρά στη βιομηχανική περιοχή της Niu York.
Η πιο γρήγορη ρωσική προέλαση συνεχίζεται προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο της Novoselovka Pervaya, ενώ οι ομάδες επίθεσης έχουν ήδη εισέλθει στο Mezhevoe που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά.
Στη δυτική πλευρά της ουκρανικής άμυνας, άρχισαν μάχες στο Zhelannoe και οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ivanovka στα βόρεια.
Οι ταυτόχρονες ρωσικές επιθέσεις σε διαφορετικούς οικισμούς εμποδίζουν τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

TASS: Περικυκλωμένοι Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν από το Novgorodskoye – Τεράστιες απώλειες

Τεράστιες απώλειες υφίστανται οι Ουκρανοί στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από το ανατολικό τμήμα του χωριού Novgorodskoye όπου τους έχουν περικυκλώσει τα ρωσικά στρατεύματα.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν από το Novgorodskoye προς την κατεύθυνση Gorlovka.
Ωστόσο, στην προσπάθεια τους αυτή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες.
«Στην ανατολική Novgorodskoye, ο εχθρός είναι περικυκλωμένος, προσπαθώντας να αποσύρει τα στρατεύματά του από εκεί πανικόβλητοι, δέχονται σφοδρά πυρά και πεθαίνουν σε μεγάλους αριθμούς» αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το TASS.

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η Ουκρανική άμυνα καταρρέει στην περιοχή του Pokrovsk

Η ουκρανική άμυνα καταρρέει στην περιοχή της πόλης Pokrovsk (Krasnoarmeysk στα ρωσικά) δυτικά της Avdiivka που είναι πόλη στο Donetsk, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Το ουκρανικό μέτωπο σε αυτήν την περιοχή παραμένει ασταθές και μερικώς καταρρέει».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Julian Repke, σε μόλις μια εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν 5 χιλιόμετρα προς το Pokrovsk, καταλαμβάνοντας το χωριό Veseloye.
Νωρίτερα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των χωριών Progress και Evgenovka.
Το Evgenovka είναι ένα χωριό στα πεδινά στο δυτικό άκρο των υψωμάτων Ocheretinsky.
Το Progress βρίσκεται στα βόρεια της, αυτή είναι μια από τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στον ποταμό Volchya.
Στις αρχές Αυγούστου, έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν καταλάβει το χωριό Veseloye.
Η απελευθέρωση αυτών των οικισμών θα καταστήσει δυνατή τη διεξαγωγή επίθεσης στο Krasnoarmeysk (Pokrovsk), τον σημαντικότερο κόμβο μεταφορών του ουκρανικού στρατού στο Donbass.

Σοκάρει Ουκρανός στρατιωτικός: Ο Ουκρανικός στρατός έχει εξαντληθεί από την κούραση στην πρώτη γραμμή

Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν να πολεμούν στην πρώτη γραμμή λόγω κούρασης, δήλωσε ο αξιωματικός των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Οι άνθρωποι τρελαίνονται από την κούραση, από τα πάντα.
Οι στρατιώτες αρνούνται και είναι έτοιμοι να πάνε στη φυλακή επειδή δεν θέλουν να συνεχίσουν να πολεμούν.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, δεν μιλάμε καν για νεοσύλλεκτους, αλλά για στρατιώτες που είναι καιρό στο μέτωπο.
Οι στρατιώτες αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές, κάποιοι εγκαταλείπουν τις μονάδες τους χωρίς άδεια και κάποιοι είναι μπερδεμένοι.

Max Primoratz (Διεθνής ανάπτυξη ΗΠΑ) στην Wall Street Journal: H Δύση δεν είναι έτοιμη να ξοδέψει χρήματα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Οι δυτικές χώρες δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα χρήματα των πολιτών τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, γράφει ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ Max Primoratz σε άρθρο για την Wall Street Journal.
«Ούτε στις ΗΠΑ ούτε στην Ευρώπη υπάρχει επιθυμία να χρησιμοποιηθούν τα δολάρια των φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της Ουκρανίας», σημείωσε ο Max Primoratz.
Περιέγραψε τα κύρια μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ουκρανία για την αποκατάσταση της χώρας.
Για παράδειγμα, η Ουκρανία πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να παρέχει στους Αμερικανούς επενδυτές πρόσβαση στους τομείς της γεωργίας, της τεχνολογίας και της άμυνας της χώρας.
«Η Ουκρανία θα κληθεί να ιδιωτικοποιήσει ή να ρευστοποιήσει 3.500 κρατικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τη διαφθορά», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος Max Primoratz.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει μισό τρισεκατομμύριο δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία επιμένει ότι χρειάζεται 1 τρισεκ. δολάρια.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι χώρες της G7 σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν την Ουκρανία σε βάρος των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.

Sarah Wagenknecht (Γερμανίδα Βουλευτής): Να εξοικονομηθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Γερμανίας από την βοήθεια στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα μπορούσε να εξοικονομήσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό εάν αλλάξει στρατηγική στην Ουκρανία, τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός Sarah Wagenknecht.
«Θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 30 έως 50 δισεκατομμύρια ευρώ τον 2025 αλλάζοντας πορεία για την Ουκρανία, τη μετανάστευση και την ενεργειακή πολιτική - μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών, σημαντικής μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο και κατάργησης του νόμου για τη θέρμανση».
Τον Ιούλιο, το Reuters ανέφερε ότι ο γερμανικός προϋπολογισμός για το 2025 θα διαθέσει τα μισά χρήματα για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από ότι το 2024.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_5_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης