Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi Aramco: Κέρδη 29 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2024 για τον πετρελαϊκό κολοσσό

Saudi Aramco: Κέρδη 29 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2024 για τον πετρελαϊκό κολοσσό
Πτώση 3,4% στα κέρδη του β' τριμήνου 2024, λόγω των χαμηλότερων όγκων αργού και των πιο περιορισμένων περιθωρίων διύλισης
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco ανακοίνωσε την Τρίτη πτώση 3,4% στα κέρδη του β' τριμήνου 2024, λόγω των χαμηλότερων όγκων αργού και των πιο περιορισμένων περιθωρίων διύλισης.
Η Aramco ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 109,01 δισ. ριάλ (29,03 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση 15 αναλυτών που παρείχε η εταιρεία για 27,7 δισ. δολάρια.
Για το δεύτερο τρίμηνο ανακοινώθηκαν μερίσματα ύψους 31,1 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 10,8 δισ. δολαρίων σε πληρωμές που συνδέονται με την απόδοση.
Η Aramco εισήγαγε τα μερίσματα που συνδέονται με την απόδοση πέρυσι, επιπλέον ενός βασικού μερίσματος που καταβάλλεται ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, μια ασυνήθιστη πρακτική μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών.
Η Aramco δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει 124,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά μερίσματα το 2024, περίπου σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις για 124,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας κατέχει σχεδόν το 81,5% της Aramco και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πληρωμές της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν δικαιώματα και φόρους.
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο PIF της Σαουδικής Αραβίας κατέχει άλλο ένα 16% της Aramco και επωφελείται επίσης από τα μερίσματά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης