Τελευταία Νέα
Διεθνή

Max Primoratz (Διεθνής ανάπτυξη ΗΠΑ) στην Wall Street Journal: H Δύση δεν είναι έτοιμη να ξοδέψει χρήματα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Max Primoratz (Διεθνής ανάπτυξη ΗΠΑ) στην Wall Street Journal: H Δύση δεν είναι έτοιμη να ξοδέψει χρήματα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας
«Η Ουκρανία θα κληθεί να ιδιωτικοποιήσει ή να ρευστοποιήσει 3.500 κρατικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τη διαφθορά», ανέφερε ο πρώην αξιωματούχος Max Primoratz
Οι δυτικές χώρες δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τα χρήματα των πολιτών τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, γράφει ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ Max Primoratz σε άρθρο για την Wall Street Journal.
«Ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη, υπάρχει επιθυμία να χρησιμοποιηθούν τα δολάρια των φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της Ουκρανίας», σημείωσε ο Max Primoratz.
Περιέγραψε τα κύρια μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ουκρανία για την αποκατάσταση της χώρας.
Για παράδειγμα, η Ουκρανία πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να παρέχει στους Αμερικανούς επενδυτές πρόσβαση στους τομείς της γεωργίας, της τεχνολογίας και της άμυνας της χώρας.
«Η Ουκρανία θα κληθεί να ιδιωτικοποιήσει ή να ρευστοποιήσει 3.500 κρατικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τη διαφθορά», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος Max Primoratz.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει μισό τρισεκατομμύριο δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία επιμένει ότι χρειάζεται 1 τρισεκ. δολάρια.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι χώρες της G7 σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν την Ουκρανία σε βάρος των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης