Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της ακτοπλοΐας – Έλλειψη σχεδιασμού για την ασφάλεια των εργαζομένων

ΠΑΣΟΚ: Ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της ακτοπλοΐας – Έλλειψη σχεδιασμού  για την ασφάλεια των εργαζομένων
"Η Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα, δηλαδή να μπορεί ένας εργαζόμενος, να απασχολείται αξιοπρεπώς μέσα σε ένα ασφαλές ναυτιλιακό περιβάλλον. Αρκείται μόνον σε ανέξοδες επικοινωνιακές δηλώσεις", σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της ακτοπλοΐας και την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, τονίζουν σε κοινή του δήλωση ο Δ. Διαμαντίδης, Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας, Γ. Μουλκιώτης, Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Στ. Μιχαηλίδης, Βουλευτής Χίου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ναυτιλίας του κόμματος.
Όπως σημειώνουν, «για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στον χώρο της ακτοπλοΐας νιώθουν τόσο απροστάτευτοι στην ίδια την πατρίδα τους.
Το τραγικό δυστύχημα του 57χρόνου μηχανικού που συνέβη στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Παναγία Εγγυήτρια» στο Άγιο Όρος, ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών που χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας.
Πριν λίγες ημέρες, ένας άλλος σοβαρός τραυματισμός ενός 26χρονου στο Ε/Γ – Ο/Γ «Fior di Levante» έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω».
Κάνουν λόγο για κυβερνητική ανεπάρκεια και σε αυτόν τον τομέα που αποκαλύπτουν «η έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού, η ανυπαρξία αυστηρών ελέγχων και αυστηρών κανόνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στην ναυτιλία».
«Η Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα, δηλαδή να μπορεί ένας εργαζόμενος, να απασχολείται αξιοπρεπώς μέσα σε ένα ασφαλές ναυτιλιακό περιβάλλον. Αρκείται μόνον σε ανέξοδες επικοινωνιακές δηλώσεις.
Μέχρι πού θα φτάσει η αδιαφορία της;
Τι άλλο ακόμα τραγικό χρειάζεται να συμβεί με τόσα ατυχήματα στον χώρο της ναυτιλίας;», καταλήγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης