Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίεργες συμπτώσεις - Ο Buffet και ο CEO της Nvidia «ξεφόρτωσαν» μετοχές... λίγες ημέρες πριν το sell off

Περίεργες συμπτώσεις - Ο Buffet και ο CEO της Nvidia «ξεφόρτωσαν» μετοχές... λίγες ημέρες πριν το sell off
Ο Buffett πούλησε μετοχές 75,5 δισ. δολ. και ο CEO της Nivdia πούλησε μετοχές 323 εκατ. δολ
Σχετικά Άρθρα
Δύο περίεργες συμπτώσεις που προκαλούν πλήθος ερωτημάτων ως προς το sell off που σημειώθηκε στις αγορές τα τελευταία 24ωρα, αναδεικνύονται. Ο Warren Buffett πούλησε μεγάλο μέρος της συμμετοχής του στην Apple, και τούτο παρότι ο τεχνολογικός όμιλος κατέγραψε ρεκόρ τριμηνιαίων λειτουργικών κερδών. Την ίδια... στρατηγική ακολούθησε και ο CEO της Nvidia, Jensen Huang.

Οι κινήσεις του Buffett

Ειδικότερα, ο Buffett ξεφορτώθηκε τις μετοχές καθώς ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 σημείωσε ράλι, καταγράφοντας νέο υψηλό στα μέσα Ιουλίου, αν και ο υποχώρησε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω ανησυχίας ότι η ευφορία των επενδυτών για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης ήταν υπερβολική.
Η Berkshire πούλησε περίπου 390 εκατομμύρια μετοχές της Apple κατά το δεύτερο τρίμηνο, επιπλέον 115 εκατομμυρίων μετοχών από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, καθώς η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 23%.
Εξακολουθούσε να κατέχει περίπου 400 εκατομμύρια μετοχές αξίας 84,2 δισ. δολαρίων στις 30 Ιουνίου.
Το μερίδιο σε μετρητά αυξήθηκε σε 276,9 δισ. δολάρια από 189 δισ. δολάρια τρεις μήνες νωρίτερα, κυρίως επειδή η Berkshire πούλησε μετοχές αξίας 75,5 δισ. δολαρίων.
Ήταν το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο που η Berkshire πούλησε περισσότερες μετοχές από όσες αγόρασε.
Buffett.avif
Το... ξεπούλημα από τον CEO της Nvidia 

Από την πλευρά του, ο δευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, διέγραψε ένα ποσό ρεκόρ μετοχών της Nvidia από το χαρτοφυλάκιό του τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις μετοχών του σε σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια αυτό το καλοκαίρι, προλαβαίνοντας το sell off.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Huang πούλησε μετοχές της εταιρείας του αξίας 322,7 εκατ. δολαρίων τον Ιούλιο και έχει πουλήσει μετοχές αξίας σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων αυτό το καλοκαίρι.
Οι πωλήσεις αποτελούν μέρος ενός προκαθορισμένου σχεδίου διαπραγμάτευσης που κατέθεσε ο Huang τον Μάρτιο, και οι συναλλαγές ήταν εύστοχες. Ο διευθύνων σύμβουλος προηγήθηκε του ευρύτερου sell off στον τομέα της τεχνολογίας, το οποίο απέκτησε δυναμική την περασμένη Πέμπτη μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών στοιχείων και αποτυχημένων κερδών στον τομέα της τεχνολογίας.
Η μετοχή της Nvidia, ειδικότερα, βρισκόταν υπό πίεση ακόμη και πριν από την τελευταία έξαρση της μεταβλητότητας της αγοράς, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αμφισβητούν τον αντίκτυπο των μεγάλων δαπανών τεχνητής νοημοσύνης στα εταιρικά κέρδη. Η μετοχή υποχώρησε άλλο ένα 7% τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα η συνολική πτώση τον τελευταίο μήνα να ανέρχεται σε περίπου 20%.
Οι πωλήσεις του Huang έρχονται να προστεθούν σε ένα όργιο πωλήσεων σε ολόκληρη την εταιρεία, με τους εσωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας να έχουν πουλήσει μετοχές αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.
Ο Huang έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2020. Σκοπεύει να συνεχίσει να πουλάει τις μετοχές του μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με ξεχωριστή κατάθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης