Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόγραμμα «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις»: Συνολικά 565 επιχειρήσεις υπέβαλαν 427 προτάσεις χρηματοδότησης

Πρόγραμμα «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις»: Συνολικά 565 επιχειρήσεις υπέβαλαν 427 προτάσεις χρηματοδότησης
Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα
Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στο πλαίσιο της Παρέμβασης Ι «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν 427 προτάσεις με Δημόσια Δαπάνη 178.562.156,35€ και Προϋπολογισμό 237.367.328,14€. Συνολικά υπέβαλαν συμμετοχή 565 διαφορετικές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, οι 183 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν σε συνεργατικά έργα από ομάδες επιχειρήσεων. Οι υπόλοιπες 244 αιτήσεις χρηματοδότησης υποβλήθηκαν από μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
ypan_4.JPG
Βασικός στόχος της Παρέμβασης I «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.
Οι υποβολές των προτάσεων στη Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» πραγματοποιούνται τμηματικά και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων στην Παρέμβαση Ι συνεχίζονται οι υποβολές στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Η Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, ώστε να αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης