Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H JP Morgan απαντά στην ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: «Πέρασαν τα χειρότερα;» - Προσοχή, η Wall Street δεν έχει πιάσει... πάτο

H JP Morgan απαντά στην ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: «Πέρασαν τα χειρότερα;» - Προσοχή, η Wall Street δεν έχει πιάσει... πάτο
Ο JP Morgan υποστηρίζει ότι η Wall Street δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θα υποδείκνυαν ότι έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο
Σχετικά Άρθρα
Μετά το sell off στη Wall Street των τελευταίων ημερών, το ερώτημα που προκύπτει είναι… εάν τα χειρότερα έχουν περάσει.
Ο Thomas Salopek από τη JP Morgan υποστηρίζει ότι η απάντηση σε αυτή την ερώτηση του 1 εκατ. δολ. είναι… «όχι», καθώς τα πλήρη συστατικά σύμφωνα με τα οποία η αγορά έχει πιάσει... πάτο, δεν υπάρχουν ακόμη.
Πρώτον, λέει, πρόκειται για μια «νόμιμη» διόρθωση, η οποία επιβεβαιώνεται από τη διεύρυνση των πιστωτικών spreads, την απότομη καμπύλη απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και την υπεραπόδοση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας έναντι της ευρύτερης αγοράς. Τα ίδια πράγματα που πλήττουν άλλους τομείς -όπως η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ή ο αποπληθωρισμός που κόβει τα περιθώρια κέρδους- βοηθούν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλους αμυντικούς τομείς, οι οποίοι επωφελούνται από τα χαμηλότερα επιτόκια.
«Η υπεραπόδοση της ανάπτυξης του δεύτερου τριμήνου υποδηλώνει οικονομική επιβράδυνση, ενώ η ηγετική θέση των αμυντικών τομέων του τρίτου τριμήνου υποδηλώνει κίνδυνο ανάπτυξης», λέει ο Salopek.
Παράλληλα, ο Salopek απορρίπτει την πιο αισιόδοξη άποψη για τα στοιχεία της αγοράς εργασίας που υποδηλώνει ότι η αύξηση του ποσοστού ανεργίας αντανακλά την αύξηση της προσφοράς εργασίας. «Αν είναι έτσι, θα περίμενε κανείς ότι η ανεργία θα εξομαλυνόταν και δεν θα συνέχιζε να αυξάνεται όπως συμβαίνει», λέει, αν και ο τυφώνας Beryl περιέπλεξε τον πιο πρόσφατο αριθμό.

Δεδομένου ότι η επόμενη ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ απέχει ένα μήνα, σύμφωνα με τη JP Morgan, οι επενδυτές πρέπει να στραφούν σε τεχνικά σήματα και σήματα που βασίζονται στον κίνδυνο, που ωστόσο, δεν δείχνουν ότι η αγορά έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο.
Αρχικά, οι μετοχές δεν έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο ενώ ο VIX κλείνει σε υψηλά επίπεδα, αν και ο δείκτης φόβου έπεσε απότομα τις πρώτες ώρες της Τρίτης (6/8/2024).
JP1.avif

Η κλίση του κινητού μέσου όρου των 20 ημερών επίσης δεν προσφέρει καθησυχασμό. O Salopek της JP Morgan είπε ότι το να βρεθεί πάνω από αυτόν είναι «ένα ελάχιστο σημείο εκκίνησης». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος put/call συχνά σημειώνει υψηλά επίπεδα στα χαμηλά της αγοράς.
JP2.avif
Το ποσοστό των μετοχών πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών για τον Nasdaq είναι 34%, «και θα περιμέναμε να φτάσει στο 20% πριν το παρακολουθήσουμε στενά», υποστηρίζει ο ίδιος. Το ποσοστό των μετοχών σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων ομοίως δεν είναι πουθενά κοντά στο 60% σε προηγούμενες διορθώσεις. Προσθέτει ότι θα παρακολουθεί στενά την έρευνα κλίματος της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Επενδυτών, η οποία έστειλε ισχυρό μήνυμα το φθινόπωρο του 2022, όταν το κλίμα ήταν χειρότερο από το κατώτατο σημείο της κρίσης του COVID.
«Εξετάζοντας τη μακροχρόνια ιστορία αυτών των στοιχείων που υποδεικνύον πότε η αγορά έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο, κατά τη διάρκεια των διορθώσεων της αγοράς, διαπιστώνουμε ότι ένας αριθμός από τους δείκτες που αναφέρθηκαν εμφανίζονται μαζί και βλέποντας μια συμβολή αυτών βοηθούν στον εντοπισμό της καλύτερης στιγμής για επανείσοδο», λέει. Προς το παρόν, ο Salopek απευθύνει σύσταση για υποεπένδυση στις μετοχές και τήρηση στάσης αναμονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης