Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόβαση Ουκρανών … κατέληξε σε σφαγή – Βυθίστηκαν τρία σκάφη

Απόβαση Ουκρανών … κατέληξε σε σφαγή – Βυθίστηκαν τρία σκάφη
Δέχθηκαν επίθεση με κάθε είδους όπλο από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
Σε σφαγή κατέληξε η απόπειρα Ουκρανών στρατιωτών να κάνουν απόβαση σε νησάκι, στην περιοχή της Kherson, την οποία ελέγχει ο ρωσικός στρατός.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν με 12 σκάφη να αποβιβαστούν στο Tendra Spit, ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και που ανήκει στην επαρχία της Kherson.
«Χθες το βράδυ, Ουκρανοί σαμποτέρ επιχείρησαν να κάνουν απόβαση από τη θάλασσα στο Tendra Spit.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 σκάφη ενεπλάκησαν στην απόβαση, τα 8 με σαμποτέρ και τα υπόλοιπα 4 ως υποστήριξη πυρός.
Ο εχθρός χρησιμοποίησε επίσης αναγνωριστικά drones» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο κυβερνήτης της Kherson, Vladimir Saldo.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός είχε ανιχνεύσει τις κινήσεις των Ουκρανών και τους παρακολουθούσε ήδη από όταν τα σκάφη τους άφησαν την περιοχή του Ochakov.
«Όταν τα σκάφη πλησίασαν το Tendra Spit, Ρώσοι πεζοναύτες, με την υποστήριξη άλλων μονάδων, άνοιξαν πυρ με όλα τα είδη όπλων» υπογράμμισε ο Saldo, αναφέροντας πως τρία σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τα πληρώματα τους και βυθίστηκαν, με τα υπόλοιπα να υποχωρούν έχοντας υποστεί τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Σύμφωνα με τον Saldo, αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα απόβασης των Ουκρανών στο νησάκι, η οποία αποδείχθηκε εξίσου αποτυχημένη όσο και η πρώτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης