Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Πρέσβη της Γερμανίας - Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Πρέσβη της Γερμανίας - Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή
Aναφέρθηκαν και στη σημασία της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών
Το μεταναστευτικό και οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αναταραχή των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στις μεταναστευτικές ροές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Παναγιωτόπουλος, με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Andreas Kindl.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Γερμανό Πρέσβη για τη διμερή συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των ροών, η οποία έχει παράξει θετικά αποτελέσματα.
Οι δύο συνομιλητές αναφέρθηκαν και στη σημασία της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών, ενώ συζήτησαν και για την ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης, τόσο λόγω των αναγκών της ελληνικής οικονομίας σε εργατικά χέρια, όσο και στη σημασία της ως μέσο ανάσχεσης της παράνομης διακίνησης.
Τέλος, επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο χωρών στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί τόσο διμερώς, όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης