Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Καραγκούνη στη ΔΥΠΑ: Στόχος να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός για την προσφορά και ζήτηση εργασίας

Επίσκεψη Καραγκούνη στη ΔΥΠΑ: Στόχος να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός για την προσφορά και ζήτηση εργασίας
Στα κεντρικά γραφεία της ΔΥΠΑ στον Άλιμο ο Κ. Καραγκούνης
Για την εξέλιξη των δράσεων και προγραμμάτων της Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Π.Α.) ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της στον Άλιμο.
Ο κ. Καραγκούνης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, Σπ.Πρωτοψάλτη, τους Υποδιοικητές Β. Γεωργιάδη, Γ.Καραχάλιο, Γ. Χορμόβα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΥΠΑ. Συνεχάρη ξεχωριστά όλους τους εργαζομένους και τα στελέχη της Υπηρεσίας για το έργο τους και εστίασε στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, οι οποίες αποτελούν κλειδί για τη δημιουργία ευκαιριών και νέων προοπτικών για όλους τους πολίτες με έμφαση στους πιο ευάλωτους εξ αυτών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καραγκούνης δήλωσε πως "είναι διπλή η χαρά μου διότι παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια η μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Προφανώς δεν εφησυχάζουμε, η προσπάθεια συνεχίζεται, στόχος μας είναι, όπως είπε και η υπουργός, να δημιουργηθεί ένας κεντρικός μηχανισμός που θα "παντρεύει" προσφορά και ζήτηση εργασίας, μέσω του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών και μέσω της ισχυρής σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες με ειδική μέριμνα για τις γυναίκες και τους νέους, καθώς και για τα άτομα με αναπηρία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες".
ΔΥΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί και αναβαθμιστεί και αυτό αποτελεί προσωπική κατάκτηση του διοικητή κ. Πρωτοψάλτη και το Υπουργείο θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο του οργανισμού, με στόχο την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης