Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλαξε το λήμμα της Wikipedia: Η Γενοκτονία της Γάζας από το Ισραήλ

Άλλαξε το λήμμα της Wikipedia: Η Γενοκτονία της Γάζας από το Ισραήλ

Εν μέσω πολέμου οι συντάκτες της Wikipedia αποφάσισαν ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για γενοκτονία

Σχετικά Άρθρα
Ενώ ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως «γενοκτονία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Wikipedia έχει επίσης εκδώσει τη δική της ετυμηγορία.
Το λήμμα της Wikipedia, που αρχικά παρουσιάστηκε ως "Ισχυρισμοί για γενοκτονία στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα το 2023", μετονομάστηκε απλώς σε "γενοκτονία της Γάζας" μετά από ψηφοφορία από δωρεάν διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που δημιουργήθηκε και επεξεργάστηκε από διεθνείς εθελοντές και φιλοξενήθηκε από το Ίδρυμα Wikimedia.
Σύμφωνα με το ynet, οι υποστηρικτές του νέου τίτλου υποστηρίζουν ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση στον ακαδημαϊκό χώρο επί του θέματος, επικαλούμενοι ακαδημαϊκά άρθρα ιστορικών του Ολοκαυτώματος, μελετητών της γενοκτονίας, καθηγητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικών και πολιτικών εμπειρογνωμόνων.
Οι συντάκτες επικαλέστηκαν επίσης μια έρευνα του Ινστιτούτου Brookings που δείχνει ότι το ένα τρίτο των ερευνητών της Μέσης Ανατολής θεωρεί τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ως «γενοκτονία» και το 41% τις θεωρεί ως «σοβαρά εγκλήματα πολέμου που μοιάζουν με γενοκτονία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης