Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν έχει πάτο το βαρέλι - Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις χώρες της ΕΕ να δώσουν πυραύλους στα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16

Δεν έχει πάτο το βαρέλι - Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις χώρες της ΕΕ να δώσουν πυραύλους στα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16

Όλα τα κράτη, όχι μόνο η Γερμανία, πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν την Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα
Η Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων χωρών της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έλαβε πρόσφατα η Ουκρανία είναι πιο αποτελεσματικά.
Το ZDF ανέφερε σχετικά:
Επιπλέον, κατά τη γνώμη της, η υποστήριξη θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την αύξηση της ικανότητας των συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας και την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus από τη Γερμανία.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα και αποτελεσματική υποστήριξη ότι επιτέλους παραδίδονται τα F-16», είπε η πολιτικός.
Η Zimmermann τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να υποχωρήσει στην υποστήριξή της προς την Ουκρανία.
«Όλα τα κράτη, όχι μόνο η Γερμανία, πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν την Ουκρανία και να της επιτρέψουν να συνεχίσει να αμύνεται», είπε.

Η βοήθεια από παντού και οι μάχες χάνονται η μία μετά την άλλη

Ανακοινώθηκε επίσημα στις 4 Αυγούστου ότι η Ουκρανία έλαβε δυτικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών αυτού του τύπου στην Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ήταν μια μακρά διαδικασία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν πυραύλους για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ουκρανίας ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν στο F-16 οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κατά της ακτινοβολίας AGM-88 HARM, JDAM μεγάλου βεληνεκούς που μετατρέπουν τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε έξυπνα όπλα και βόμβες GBU.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν τα μαχητικά αεροσκάφη με προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς, γνωστούς ως AMRAAM, και πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς, γνωστούς ως AIM-9X.
Τον Ιούλιο, ο Καναδάς ανακοίνωσε τη διάθεση περίπου 389 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (πάνω από 280 εκατομμύρια δολάρια) για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Τα χρήματα διατίθενται μέσω της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, Συνασπισμός Ικανοτήτων Αεροπορίας.
Μέρος αυτών των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παροχή κρίσιμου εξοπλισμού για την υποστήριξη της ασφαλούς λειτουργίας των F-16 από την Ουκρανία.
Η Ολλανδία υποσχέθηκε επίσης να αγοράσει όπλα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για ουκρανικά F-16.
Αυτά τα 300 εκατ. ευρώ θα προστεθούν στα 150 εκατ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, τα οποία προορίζονται και για την αγορά αεροπορικού οπλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης