Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προάγγελος ολέθρου ο Nasrallah της Hezbollah: Κάτοικοι της Χάιφα, προετοιμαστείτε για κάτι μεγάλο... - Καλώς φοβάται το Ισραήλ

Προάγγελος ολέθρου ο Nasrallah της Hezbollah: Κάτοικοι της Χάιφα, προετοιμαστείτε για κάτι μεγάλο... - Καλώς φοβάται το Ισραήλ
«Οι κάτοικοι της Χάιφα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο» ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας της Hezbollah
Στον επικήδειο που εκφώνησε μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Hassan Nasrallah ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τον «άξονα της αντίστασης», ενώ έκανε ανοιχτά λόγο για χτύπημα στην πόλη της Χάιφα.
«Οι κάτοικοι της Χάιφα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο αφού τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας επιτέθηκαν στην εχθρική στρατιωτική βάση στη Ναχαρίγια», τόνισε.
«Η αντίδρασή μας θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική», επεξήγησε ο γενικός γραμματέας της ένοπλης οργάνωσης.
Σύμφωνα με τον Nasrallah, το Ισραήλ δεν είναι πλέον η αήττητη δύναμη που νίκησε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί απέναντι σε μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση.
Συνέχισε να ασκεί δριμέια κριτική τις ΗΠΑ για την «υποκρισία» τους να υποστηρίζουν το Ισραήλ στις σφαγές του εναντίον Παλαιστινίων και Λιβανέζων αμάχων.
Ο Nasrallah ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και υποστηρίζει ότι το σύνθημα «Από το ποτάμι στη θάλασσα» αντανακλά τις ισραηλινές και όχι τις παλαιστινιακές φιλοδοξίες.
Καταδίκασε επίσης την πρόσφατη προκλητική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Smotrich ότι η πείνα δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας θα μπορούσε να είναι «δικαιολογημένη και ηθική», ενώ κατηγόρησε τον Benjamin Netanyahu και την κυβέρνησή του ότι αρνούνται κάθε συμφωνία ομηρίας-κατάπαυσης του πυρός με τη Hamas.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έναρξη της ομιλίας του, πολεμικά αεροσκάφη των IDF έσπασαν το φράγμα του ήχου ενώ πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό.
Ο Nasrallah είπε ότι οι IDF το έκαναν για να τρομάξουν όσους είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την τελετή μνήμης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «μικροπρεπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης