Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το απαγορευμένο δεξιό περιοδικό Compact επιστρέφει ως Nancy – Πώς ξεπέρασαν τα κυβερνητικά εμπόδια οι εκδότες

Γερμανία: Το απαγορευμένο δεξιό περιοδικό Compact επιστρέφει ως Nancy – Πώς ξεπέρασαν τα κυβερνητικά εμπόδια οι εκδότες

Το υπουργείο Εσωτερικών, υπό την ηγεσία της σοσιαλδημοκρατικής Nancy Faeser, απαγόρευσε το αντικαθεστωτικό περιοδικό Compact τον περασμένο μήνα

Σχετικά Άρθρα
Το πρόσφατα απαγορευμένο γερμανικό δεξιό περιοδικό Compact αναβίωσε και μετονομάστηκε σε Näncy, σε σχέση με την υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser, η οποία διέταξε το κλείσιμο του περιοδικού.
Αν και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η απαγόρευση έχει παρακαμφθεί επιτυχώς προς το παρόν, το ερώτημα παραμένει εάν οι αρχές θα κινηθούν νομικά εναντίον των νέων εκδοτών.
Οι ιδρυτές μιας άλλης κριτικής για την κυβέρνηση, της δεξιάς εβδομαδιαίας εφημερίδας, της Demokratischer Widerstand πήραν την κατάσταση στα χέρια τους δημοσιεύοντας το τεύχος Αυγούστου του Compact — το οποίο δεν μπορούσε να πουληθεί λόγω της απαγόρευσης — και επανασυσκευάζοντάς το με τον τίτλο Näncy.
Ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Compact Jürgen Elsässer δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στο rebranding του περιοδικού του, αλλά χαιρέτισε την κίνηση.
«Αυτό που ήθελε να απαγορεύσει η κ. Faeser δεν μπορεί να απαγορευτεί», είπε.
Το υπουργείο Εσωτερικών, υπό την ηγεσία της σοσιαλδημοκρατικής Nancy Faeser, απαγόρευσε το αντικαθεστωτικό περιοδικό Compact τον περασμένο μήνα για «υποκίνηση μίσους» και «επιθετική προπαγάνδα ανατροπής της πολιτικής τάξης».
Η απαγόρευση ισχύει επίσης για τον ιστότοπο της Compact, την εταιρεία που την εκδίδει, την Compact-Magazin GmbH και τη συνδεδεμένη εταιρεία παραγωγής ταινιών, Conspect Film.
Ο καγκελάριος Scholz υπερασπίστηκε την απαγόρευση, λέγοντας ότι υπάρχουν «απαγορευμένες απόψεις στη Γερμανία».
Η απαγόρευση ήταν μια ξεκάθαρα πολιτικοποιημένη κίνηση από την αριστερή-φιλελεύθερη κυβέρνηση που δεν διστάζει να κυνηγήσει τους επικριτές της, είτε πρόκειται για το αντι-παγκοσμιοποιητικό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) είτε για ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης που επικρίνουν σκληρά τις πολιτικές του υπουργικού συμβουλίου.
Οι νομικοί εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν εάν η απαγόρευση θα διαρκούσε στο συνταγματικό δικαστήριο, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε παρουσιάσει καμία παραβίαση των ποινικών νόμων που διαπράχθηκε από το Compact.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης