Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας: Ντροπή σου, Γαλλία, ντροπή σου, ΔΟΕ! Βάλατε άντρες να χτυπήσουν γυναίκες

Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας: Ντροπή σου, Γαλλία, ντροπή σου, ΔΟΕ! Βάλατε άντρες να χτυπήσουν γυναίκες
Όπως είπαν τα μέλη της IBA, οι intersex αθλητές απέτυχαν σε προηγούμενο τεστ χρωμοσώματος φύλου
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι δύο μαχητές / μαχήτριες που συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι «άρρενες»…
Μάλιστα, όπως είπαν τα μέλη της IBA, οι intersex αθλητές απέτυχαν σε προηγούμενο τεστ χρωμοσώματος φύλου.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ξέσπασε σάλος για τη / τον Lin Yu-ting από την Ταϊβάν και τον / την Imane Khelif από την Αλγερία που βρίσκονται και οι δύο στους ημιτελικούς του αγωνίσματος της γυναικείας πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Και οι δύο μαχήτριες . μαχητές είχαν αποκλειστεί προηγουμένως από αγώνα στην κατηγορία των γυναικών από την IBA.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ομοσπονδίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Roberts είπε ότι τα αποτελέσματα τεστ του 2022 από ανεξάρτητο εργαστήριο στην Κωνσταντινούπολη «έδειξαν χρωμοσώματα που καθιστούν και τις / τους δύο πυγμάχους μη επιλέξιμους».
Ο Roberts τόνισε ότι τόσο η / ο Khelif όσο και η / ο Yu-ting ενημερώθηκαν ότι βρέθηκαν θετικές / -οί σε χρωμοσώματα XY και τους επετράπη να ασκήσουν έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό, με την IBA να προσφέρεται να καλύψει τα έξοδα.
Ο Roberts σημείωσε ότι η / ο Yu-ting επέλεξε να μην κάνει έφεση ενώ η / ο Khelif έκανε αρχικά αλλά στη συνέχεια την απέσυρε.
Στη συνέχεια, και οι δύο πυγμάχοι δοκιμάστηκαν ξανά στην Ινδία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών του 2023, με τα ίδια αποτελέσματα.

Η φύση και ο βιολογικός κόσμος δεν αλλάζουν

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Δρ. Ιωάννης Φιλιππάτος, πρώην Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής IBA, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να αγωνίζονται ως γυναίκες.
«Η ιατρική είναι γνώση, δεν είναι γνώμη», είπε ο Φιλιππάτος και πρόσθεσε: «Ένα διαβατήριο μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε άντρες και, αύριο που θα επιστρέψω στην Αθήνα, είναι δυνατόν να πάω στην κυβέρνησή μου και… να αλλάξω το όνομά μου από Ιωάννης Φιλιππάτος σε Ιωάννα Φιλιππάτου.
Δηλαδή αύριο θα είμαι γυναίκα; Σας παρακαλώ.
Η φύση και ο βιολογικός κόσμος δεν αλλάζουν».
Μερικοί από τους δημοσιογράφους ταράχτηκαν με τα σχόλια του Φιλιππάτου, με τον τελευταίο απλώς να επισημαίνει πως απλώς παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.
«Γιατί μου επιτίθεστε;» ρώτησε, προσθέτοντας: «Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι αυτoί οι μπόξερ είναι άνδρες».
Από τη μεριά της, η ΔΟΕ αρνείται να υποχωρήσει, με τον εκπρόσωπο Mark Adams να υποστηρίζει «Αυτές οι αθλήτριες αγωνίζονται σε αγώνες για έξι χρόνια χωρίς προβλήματα.
Ήταν επιλέξιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένουν επιλέξιμες και διαγωνίζονται».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης