Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ewa Hernik (Πολωνή ευρωβουλευτής): Ας είμαστε σοφοί και να συνεχίσουμε να έχουμε κλειστά σύνορα, αλλιώς θα υποφέρουμε όπως η Ελλάδα

Ewa Hernik (Πολωνή ευρωβουλευτής): Ας είμαστε σοφοί και να συνεχίσουμε να έχουμε κλειστά σύνορα, αλλιώς θα υποφέρουμε όπως η Ελλάδα

Οι Βρυξέλλες έχουν προωθήσει ένα σύμφωνο για τη μετανάστευση που απαιτεί από τα κράτη μέλη να επιδείξουν «αλληλεγγύη» με τις χώρες που αντιμετωπίζουν «μεταναστευτική πίεση»

Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία πρέπει να διατηρήσει την ασφάλειά της απορρίπτοντας τη μαζική παράνομη μετανάστευση, υποστηρίζουν γυναίκες από το κόμμα της Συνομοσπονδίας, επικαλούμενες τα λάθη της Δυτικής Ευρώπης.
Στη δήλωσή τους, οι γυναίκες της Συνομοσπονδίας τονίζουν ότι η ασφάλεια της Πολωνίας είναι άμεσο αποτέλεσμα της απόφασής της να μην επιτρέψει τη μαζική μετανάστευση από την Αφρική και την Ασία, σε αντίθεση με πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Ισχυρίζονται ότι η Πολωνία δεν πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αυτού που θεωρούν ως εσφαλμένες πολιτικές της Δυτικής Ευρώπης.
Αυτή η στάση έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις ορισμένων πολιτικών της Αριστεράς και του Συνασπισμού Πολιτών, που κυβερνούν επί του παρόντος την Πολωνία.
«Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς!
Σύμφωνα με τη Eurostat, η Πολωνία έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιθέσεων ανά 100.000 κατοίκους μεταξύ των χωρών της ΕΕ!
Η Πολωνία έχει επίσης σημαντικά λιγότερες κλοπές, ανθρωποκτονίες από πρόθεση και βιασμούς.
Το ποσοστό βιασμών εδώ είναι 1,99 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 29,38 στη Γαλλία, 29,25 στο Βέλγιο και 10,91 στη γειτονική Γερμανία.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μαζική παράνομη μετανάστευση να ανεβάσει τις στατιστικές μας για τη βίαιη εγκληματικότητα σε επίπεδα Δυτικής Ευρώπης», αναφέρεται σε ανάρτηση της Συνομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να μην γίνουμε σαν την Ελλάδα

Η ευρωβουλευτής Ewa Zajączkowska-Hernik από τη Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σχέδια για τη σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παράνομη μετανάστευση, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ.
Στόχος είναι επίσης να αποτραπούν περαιτέρω σχέδια μετανάστευσης.
Οι Βρυξέλλες έχουν προωθήσει ένα σύμφωνο για τη μετανάστευση που απαιτεί από τα κράτη μέλη να επιδείξουν «αλληλεγγύη» με τις χώρες που αντιμετωπίζουν «μεταναστευτική πίεση».
Η Συνομοσπονδία έχει αντιταχθεί σταθερά σε αυτό το σύμφωνο, επικαλούμενη απειλές για την ασφάλεια και υποστηρίζοντας ότι η αρχή «πάρε ή πλήρωσε» δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αλληλεγγύη.
«Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Ευρώπη ανεξέλεγκτα.
Δεν πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να χειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα.
Η ΕΕ απλά δεν θέλει, και είναι καιρός να πει «σταματήστε» σε πολιτικές που απειλούν την ασφάλειά μας», δήλωσε η Zajączkowska-Hernik, σημειώνοντας ότι πολλοί υποψήφιοι από άλλες χώρες συμμερίζονται αυτήν την άποψη για τις ευρωπαϊκές εκλογές.
«Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι εξαιρετικά ανεύθυνη, αλλά εμείς οι Πολωνοί μπορούμε ακόμα να μάθουμε από τα λάθη άλλων χωρών.
Για την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, μπορεί να είναι πολύ αργά.
Αυτές οι χώρες πρέπει να κλείσουν τα σύνορά τους και να επιστρέψουν όσους εισέρχονται ανεξέλεγκτα.
Ας είμαστε σοφοί πριν υποφέρουμε», έκανε έκκληση η Zajączkowska-Hernik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης